ROMA (adressa.no): — Vi kan ikke forsvare oss som vi gjorde på de tre målene. Det er juniorfotball, og det straffer seg mot Lazio, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter at Lazio slo Rosenborg 3-1 i Roma torsdag kveld.

Og det er nettopp dette som får midtbanesentral Ole Selnæs til å irritere seg grønn etter tapet på Stadio Olimpico.

Såkalte «enkle baklengsmål» etter feil fra Rosenborg. Da Alessandro Matri satte inn 1-0 etter 28 minutter var det etter en kontring fra hjemmelaget. Rosenborg var riktignok i overtall bakover, men Mikael Dorsin maktet ikke komme tett nok i presset på ballfører, mens stopperduoen Johan Lædre Bjørdal og Holmar Eyjolfsson ikke hang med i svingene da Matri stakk gjennom.

2-0-målet like etter pause kom som følge av en mer tydelig personlig feil. Eyjolfsson hadde ballen, men midtstopperen klønet det til med en feilpasning. Matri fikk spilt fri Felipe Anderson, som var dønn sikker da han ekspederte 2-0 i noten.

Straffen som ga 3-1 kom som følge av nok en kontring etter at Lazio brøt RBK.

— De er tre ganger på halvdelen vår og scorer tre mål, sier Ole Selnæs.

- Overlegen i sjansestatistikken

En grei overdrivelse, riktignok, men Selnæs setter like fullt fingeren på noe vesentlig. Rosenborg ga bort ballen for lett, og det straffer seg mot et lag som Lazio.

— Vi vinner sjansestatistikken overlegent, jeg kan ikke skjønne annet. Vi gir dem tre mål, «Vær så god, gå og score», og så setter vi ikke våre sjanser. Det er der forskjellen ligger. I alle de tre europaligakamepene har vi vært fullt på høyde i banespill, og i denne er vi mye bedre. Nå er det ganske naturlig, i og med at de tidlig ble ti mann. Men det avgjøres i begge endene, rett og slett, sier Selnæs.

Han tenker blant annet på Jørgen Skjelviks skudd i stolpen og Alexander Søderlunds heading, som også traff metallet.

— Vi burde scoret tre-fire mål og gir dem tre mål, sier Selnæs.

Trenger konsentrasjon

Nå står Rosenborg med ett poeng etter tre gruppespillkamper i Europaligaen. Lazio har sju, Dnipro og St. Etienne har fire hver.

- Har dere mulighet på avansement?

— Nei. Så lenge vi fortsetter å gi bort mål har vi ikke noen mulighet. Vi må luke det bort, så får vi ta det derfra, sier Rosenborgs midtbanemann.

- Hvordan skal dere luke det bort?

— Det skal egentlig være det enkleste å bli kvitt. Vi får bare være fokuserte på det, og være konsentrerte i 90 minutter, sier Selnæs.

Småhaltet

Han dro litt på beinet da han ble byttet ut tre minutter før full tid.

— Det nappet litt i låret, og jeg valgte å gi meg, sier han.

Selnæs håper og tror at det ikke er snakk om en skade som skal sette ham ut av spill når Rosenborg gjester Strømsgodset på søndag.