Klubbhuset til FK Lyn er utsatt for innbrudd og hærverk. Det er usikkert når det første innbruddet fant sted, trolig natt til 17. mai, mens det andre innbruddet fant sted natt til mandag.

Tross kort tidspunkt mellom dem, er innbruddene utført på veldig forskjellig vis. Det første bærer mest preg av hærverk. Enkelte utstyrsting som teip, sokker og lignende ble stjålet fra garderoben. Vandalen(e) benyttet også anledningen til å tegne et hakekors i garderoben, og satte fyr på klubbhuset. Brannen slokket av seg selv.

Det forteller daglig leder i Lyn, Sjur Skridshol.

— Under det første innbruddet har det vært forsøk på brannstiftelse. Vitner melder om at det har brent ganske kraftig, men så ble det slukket av en eller annen merkelig årsak. I det andre innbruddet har alt audiovisuelt utstyr forsvunnet. Det ser veldig planlagt ut. At noen har sett dette anlegget før, kan jeg ikke se bort fra, sier Skridshol, som også bekrefter at det er tegnet et hakekors i garderoben:

— Det er et lite symbol på 10-15 centimeter, og så er det skrevet noe sånt som «stupid» «little» med litt sånn barnslig skrift.

Sammenheng?

Materialforvalter for Lyns A-lag, Stein Amundsen, er ansatt i politiet. Han er engasjert i saken som privatperson. Han er usikker på om de to innbruddene har en sammenheng.

— Vi tror det første innbruddet skjedde natt til 17. mai, mens det andre skjedde natt til mandag. Det er litt påfallende at de skjer så tett opptil hverandre.

- Men innbruddene er veldig forskjellig utført?

— Det er to vidt forskjellige mål, men noen miljøer har forskjellige ting de driver med, så det trenger ikke å bety at det ikke har en sammenheng. Jeg tror ikke det er godt voksne folk som har gjort dette, sier Amundsen.

Tyvene hadde trolig kjennskap

- Hva med det audiovisuelle utstyret som ble stjålet? Tenker du at det er noen med kjennskap til utstyret som har vært på ferde?

— De må ha hatt litt kjennskap til det fra før, ja.

- Hva tenker du om at det er tegnet et hakekors i garderoben?

— Det ser ut som ungdommers uvitenhet. En måte å markere seg på kanskje, mener Amundsen.

Majorstuen Politistasjon har mottatt anmeldelse fra FK Lyn, men har per nå ikke noe mer informasjon å gi enn det.