Det var utvilsomt hjemmelaget som kom best i gang i kampen, og det gikk ikke mange minuttene før Alta fikk belønning for presset. Et innlegg fra venstresiden ble headet ned i føttene til Vegard Braathen, som dundret til med høyrefoten. Bryne-keeper Anders Kristiansen måtte gi en retur og den kunne en umarkert Rune Ertsås sette enkelt inn i nettmaskene.

Bryne kom seg rimelig raskt etter kalddusjen og laget klarte å spille seg fram til en god sjanse etter 12 minutter. Aleksander Midtsian legger inn på bakre stolpe, som treffer en umarkert Aram Khalili. Dessverre for han og Bryne så traff han ikke spesielt godt og ballen gikk ut til hjørnespark.

Sjanser begge veier

Like etter var det hjemmelaget som hadde en gedigen målsjanse, men en god og heldig Anders Kristiansen sørget for at ikke Alta doblet ledelsen sin. Men også Bryne ville være med å prege denne kampen, men heller ikke de klarte å omsette sin sjanse i scoring minuttet etter at Alta hadde brent sin store mulighet.

Bryne klarte å etablere et visst trykk på Alta utover i omgangen, men laget slet med å tråkle seg gjennom det bastante forsvaret til hjemmelaget. Etter en drøy halvtime forsøkte Adnan Haidar seg med et skuddforsøk fra 16 meter, men rett i fanget på Altas keeper.

Mangler trykket i begge boksene

Anders Kristiansen kan være glad for at treverket sto i veien da Svein Ove Thomassen fikk drømmetreff fra 30 meter. Et knallhardt skudd, som duppet ned like over Brynes keeper, smalt nemlig i tverrliggeren.

Selv om Bryne kom seg til et par halvsjanser mot det siste kvarteret, så virker det som om problemet med trykket inne i boksene i begge endene av banen fortsatt er mangelvare. Alt for mye blir slått inn i midten hvor hjemmelagets forsvar har fått en ganske enkel oppgave å rydde opp.

Samtidig så slipper Bryne-spillerne motstanderen litt for lett til innenfor egen 16 meter.

Hjemmelaget var farlige

Det gikk ikke mange minuttene av den andre omgangen før den første målsjansen kom i oppgjøret i Finnmarkshallen. Altas Svein Ove Kristiansen fikk igjen et solid treff på ballen, men også denne avslutningen endte i stangen fra Alta-spilleren. Der og da var Bryne heldige som ikke ble liggende under mer enn det ene målet.

Like etter var det Vegard Braathen som hadde en gigamulighet, men hans avslutning endte på utsiden av stangen. Det er helt klart hjemmelaget som har kommet best i gang etter pause. Bryne-spillerne virker rett og slett litt rådville.

Jon-Helge Tveita fikk sin mulighet noen minutter senere, men ryggvendt mot målet klarte han ikke å tvinge avslutningen under tverrliggeren. Bryne prøver å trykke på framover, men samtidig så er de sårbare på hurtige kontringer fra hjemmelagets side.

Sjanserik omgang

Aram Khalili kunne utlignet for gjestene, han fikk et par gode sjanser vel midtveis i omgangen, men ballen ville rett og slett ikke inn i nettmaskene for Bryne. Litt typisk for et lag som sliter i bunnen av tabellen.

Hjemmelaget fikk en kjempesjanse ved Vegard Braathen, fra kort hold dundret han til på hel volley. Imidlertid vartet Bryne-keeperen opp med en fenomenal redning. Like etter ble nok en mulighet reddet på streken fra en av Brynes forsvarsspillere. Utrolig at det fortsatt bare står 1-0 i målprotokollen.

Men også Bryne ville vise seg fram på slutten. Sabri Khattab fikk et skikkelig godt treff fra 17-18 meter, ballen gikk over keeper og smalt i tverrliggeren. Den andre omgangen har virkelig vært preget av mange målsjanser i begge ender av banen.

Scoret gjorde imidlertid Oddbjørn Skartun på overtid. Han fikk en stor mulighet på bakre stolpe og bredsidet ballen enkelt inn i nettmaskene. Etter det trykket Bryne har hatt på slutten av denne omgangen, var det slett ikke ufortjent at de fikk sin utligning.

ALTA – BRYNE 1-1