Det trondheimsbaserte futsallaget Vegakameratene sjokkerte i går med å slå det bulgarske mesterlaget Varna 5-3 i det innledende gruppespillet i UEFA Futsal Cup.

I dag fulgte laget opp seieren med å slå danske BGA 3-2, og dermed er Vegakameratenevidere til hovedrunden i det som er futsalens svar på Mesterligaen. Turneringen spilles i Bulgaria.

Drillos sønn, Rasmus Petersen, er en av Danmarks beste futsal-spillere. Det var før landskampen mot Danmark tidligere i år at slektskapet ble kjent i Norge og Danmark.

Han kunne ikke hjelpe BGA til seier over Vegakameratene.

— Det var en veldig jevn kamp. Vi skulle ut og presse, men det var tydelig at kampen i går hadde tæret på veldig. Det ble aldri det trykket vi ønsket, men vi fikk 1-0 rett før pause da kampen vippet. Det bølget litt uti andreomgangen, men så scoret vi to og det så veldig greit ut, sier Vegakameratene-trener Kai Bardal.

Vegakameratenes mål ble scoret av Kim-Rune Ovesen (2) og Petter Høvik.

Midtveis i den andre omgangen scoret danskene to mål på et halvt minutt, og det var plutselig kamp igjen.

— Etter det var det fullt kjør. Det danske laget hadde alt å vinne, og jaget målet. Men vi rodde det i land, sier Bardal, som kan fortelle om en meget god stemning på bussturen tilbake til hotellet.

Der ble det en dusj før laget dro tilbake til hallen for å se kampen mellom Varna og Fjolnir fra Island. Om det bulgarske hjemmelaget tok poeng i den – slik det var forventet – kom Vegakameratene til å være sikret avansement til hovedrunden med én kamp igjen å spille. Resultatet ble 8-5 til vertene.