STORSLÅTT: Manchester Citys nye anlegg har en prislapp på rundt to milliarder kroner. Foto: NTB scanpix

Manchester City åpnet i går sitt nye treningsanlegg. Og det topp moderne anlegget, med en prislapp på rundt to milliarder kroner, byr på det aller, aller meste en fotballspiller kan drømme om.

Det er klubbeieren Sheikh Mansour og hans folk som har finansiert anlegget.

Her kan du bli med på en omvisning på treningsanlegget (ekstern lenke).

Anlegget, som ble offisielt åpnet av Storbritannias finansminister George Osborne, ligger rett ved klubbens stadion Etihad, og er på 80 mål.

BBC, som også har vært på omvisning på anlegget, forteller om 16 fotballbaner, en kunstgresshall, fem utendørs kunstgressbaner med fem ulike typer kunstgress, slik at lagene kan trene på forskjellige typer underlag tilpasset motstanderens stadion.

Akademilaget har sin egen stadion her, med plass til 7000 tilskuere. I tillegg finnes en firestjerners overnattingsløsning som A-lagsspillerne bruker før hver hjemmekamp.

ÅPNING: Storbritannias finansminister George Osborne taler. Foto: NTB scanpix

Man kan hvile her etter og mellom treninger. I tillegg finnes bygninger som brukes til opplæring, skadebehandling og skadeforebygging.Anlegget huser alle lag i Manchester City-systemet. A-laget har holdt til her siden oktober. I alt er rundt 450 spillere innom her i løpet av uken.

I tillegg til alt som har med fotball å gjøre, huser anlegget også eksperthjelp på skatt, sosiale medier, drikkevaner og tannleger. Alt for at spillerne skal ha så mye som mulig tilgjengelig mens de er på jobb.

Anlegget er unikt i sitt slag.

— Jeg har aldri sett noe lignende, sier forsvarsspiller Pablo Zabaleta.

Klubbens styreformann sier alle detaljer og avdelinger spiller en viktig rolle:

— Vårt mål er at unge fotballspillere skal nå sitt fulle potensial både på og utenfor banen, sier Khaldoon Al Mubarak.