gamst-lead Foto: Scanpix

– Vi har snakket om det, men vi har ikke satt oss ned sammen. Jeg vet de vil prate om en forlengelse av avtalen, så det der tar jeg med knusende ro, sier en tydelig Morten Gamst Pedersen til Aftenbladet. no i forkant av tirsdagens trening sammen med landslaget på Bislett.

Gamstens kontrakt med Blackburn, som han kom til i 2004, går ut etter neste sesong.

Etter et turbulent år, hvor blant annet Paul Ince fikk sparken som manager, er han klar på at han ønsker å fortsette under Sam Allardyce på Ewood Park.

– Det var mye rot under Ince, men under Allardyce har pilen pekt sakte, men sikkert oppover. Jeg har ett år igjen av avtalen, og jeg trives bra i Blackburn, sier Gamst Pedersen.

LES OGSÅ: Vraket Nice for Drillo

Fikk ny konkurrent

Til slutt endte det med en 15. plass for Blackburn i årets Premier League. Manager Allardyce er allerede i gang med forberedelsene til neste sesong, og tirsdag signerte Elrio van Heerden for klubben.

Sørafrikaneren kan bekle begge kantene og kommer på free transfer fra Club Brügge i Belgia.

Han har tidligere spilt i FC København og har en rekke kamper for landslaget til Sør-Afrika. 25-åringen har i første omgang signert for to år på Ewood Park. Det betyr at Gamst Pedersen kan få tøffere konkurranse om plassen i Blackburn.

– Jeg har tenkt å spille, jeg

Det stresser ikke nordmannen i det hele tatt.

– Det er kjekt med konkurranse. Kjøp og salg er en del av fotballen. Jeg kan spille i flere posisjoner, og jeg har tenkt å spille også i fortsettelsen.

– Jeg blir ikke redd fordi om vi kjøper en spiller, er Gamstens klare melding.