OBERSTDORF (aftenposten.no): Vinden gjorde det håpløst å gjennomføre det første hoppukerennet i Oberstdorf søndag.

Arrangøren utsatte rennstart en rekke ganger i håp om bedre forhold, og satte også i gang rennet tre ganger. Kvart over sju søndag kveld, to timer og tre kvarter etter oppsatt rennstart, hadde 11 av de 50 startende vært utfor. Da besluttet juryen å avlyse.

Arrangøren har nå bestemt at rennet vil gå av stabelen mandag klokken halv seks.

Jacobsen: — Riktig å avlyse

Anders Jacobsen mener juryen tok en riktig beslutning i å avlyse søndag.

— Da jeg hoppet følte jeg at det var trygt, men vinden er så spesiell. Jeg fikk et treningshopp mer enn de andre. For de favorittene som, dumt at de venter så lenge. Men det er klart at det er TV-rettigheter og sponsorer og det hele, sier han til Aftenposten.

— Jeg var nummer syv ut i dag, og da må jeg være igjen på toppen. Når de utsetter hele tiden, handler det om å være tålmodig. Ikke optimalt å vente et par timer på toppen. Jeg hadde calling med treneren på toppen. Da pratet Alex (Stöckl) til meg da jeg ble tatt av bommen. Alex sa det var kjempeforhold og mye oppdrift. Da blir man trygg, sier Jacobsen.

jacobsen.jpg Foto: Mette Bugge

— Så lenge vinden er jevn kan den være 12 (sekundmeter), men vinden går så mye på skrå, og da kan det bli stygge fall som heller ikke er noen reklame for sporten. Det er verdien av hoppuka de er redd for og at konkurransen ikke skal bli fair. Det er min konklusjon, sier Anders Jacobsen.

Vil ha med alle fire bakker

Publikum ble mer og mer nesnødd i løpet av søndagskvelden. Foto: Mette Bugge

Hadde det vært trening ville det vært mulig å avvikle rennet.— Vinden er rett og slett alt for variabel nå, fra siden, så bak og forfra. Da kan man ikke få et rettferdig renn, og det må man ha, sier ekspertkommentator Johan Remen Evensen fra NRK.

— Været bestemmer, legger den tidligere storhopperen til.

Godt salg av øl, vin, pølser og suppe

Fire renn i hoppuka hører til programmet. Alle vil ha fult program, men værgudene kan være lunefulle. Under avviklingen av kvalifiseringen dagen før, gikk alt veldig greit.

Mat og drikke må man ha. I hvert fall når timene blir lange og rennet fortsatt ikke var i gang. Foto: Mette Bugge

De eneste som hadde nok å gjøre på arenaen var dem som solgte glühwein, øl, pølser og suppe. For etter hvert som kulden gikk fra skosålene og oppover i kroppen, under en lang ventetid, økte salget av mat og drikke.