Zlatan om brorens dødsfall: - All gleden med fotballen forsvinner

Zlatan Ibrahimovic åpenhjertig om motgangen utenfor fotballbanen.

Publisert:

GALLAKONGE: Zlatan Ibrahimovic vant den svenske gullballen for niende gang. Han er ikke fornøyd før han har vunnet ti ganger. Foto: NTB scanpix

  • Daniel Røed-Johansen
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mandag kveld ble Zlatan Ibrahimovic tildelt Gullballen. Det er niende gang angrepsstjernen blir kåret til årets svenske fotballspiller.

Aftonbladet har møtt Zlatan i Paris i forkant av mandagens fotballgalla. Der gir PSG-spilleren klart uttrykk for at målsettingen er å vinne ti gullballer.

— Det kjennes fantastisk bra. Jo flere jeg kan få hjem til samlingen min, desto bedre er det. Jeg håper samlingen er riktig stor den dagen jeg gir meg. Og jeg gjør det vanskelig for den som skal prøve å slå rekorden min og vinne enda flere gullballer, sier Ibrahimovic til Aftonbladet.

Les også

Fotball-Sverige hedret avdød legende i siste serierunde

— Vil være med de nærmeste

Under fotballgallaen mandag ble Klas Ingesson og Pontus Segerström hedret. Begge de svenske fotballprofilene tapte kampen mot kreft denne høsten. Og under takketalen fortalte en tydelig rørt Zlatan Ibrahimovic om broren Sapko, som døde tidligere i år etter lengre tids sykdom. Broren ble 40 år.

I intervjuet med Aftonbladet snakker han om brorens dødsfall.

— Alt det her med gullballen, alt man gjør på banen og lykkes med, det forsvinner jo. Hele den gleden forsvinner når slikt hender, sier Ibrahimovic.

Han fortsetter:

— Når man ser slikt skje, som med min bror, Klas Ingesson og Pontus Segerström, da forsvinner alt med fotballen, man tenker ikke på det lenger. Da vil jeg bare være med de nærmeste. Barna mine, familien, den egne familien jeg selv har bygget opp. Og familien med mor, far søsterne mine og lillebror. Alt det der blir mye viktigere.

Les også

Zlatan om faren: - Jeg får nesten tårer i øynene

Lengter tilbake til Sverige

Zlatan Ibrahimovic' posisjon i det svenske folk er de siste årene blitt stadig sterkere. 33-åringen har invitert folk bak kulissene gjennom en selvbiografi og denne høstens dokumentar, der man blant annet blir kjent med Zlatans far.

Lørdag kan Ibrahimovic skyte Sverige ett skritt nærmere EM-sluttspill mot Montenegro.

For Paris Saint-Germain har han akkurat returnert fra en lei skade som har satt han på sidelinjen i flere kamper i høst.

Ved siden av fotballbanen, bygger Zlatan Ibrahimovic sitt imperium med boliger flere steder i verden. Han forteller at det skal være helt ferdig den dagen han legger fotballstøvlene på hyllen. Men han utelukker ikke at han flytter hjem igjen til Sverige.

Han innrømmer at lengselen til hjemlandet iblant melder seg.

— Hver gang jeg har ferie og kommer hjem, får jeg kjenne på hvordan livet kan være. På det gode livet. Men jeg vil ikke kjenne på det altfor mye. For problemet er at jeg da kan miste litt av sulten, det suget etter fotballen., sier Zlatan Ibrahimovic.

Publisert:

Les også

  1. Zlatan ble gallakonge og rørte publikum

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Internasjonal fotball