— Nå blir det fire uker på Kanariøyene. Blir jeg ikke brun i år, så vet ikke jeg, flirer Erik Hoftun etter at årets siste treningsøkt var unnagjort fredag.

Mens de fleste andre lagene tok ferie straks den norske sesongen var over, har Rosenborg holdt det gående frem til i dag under den nye trenere Åge Hareides ledelse. Mens enkelte av de andre lagene begynner på igjen med treningsøktene i disse dager, tar Rosenborg hele jula fri. Det er en løsning Erik Hoftun er svært tilfreds med.

- I god form

— Vi ønsket selv å fortsette med treningene etter at sesongen var ferdig. Hadde vi tatt tre uker ferie først, og så begynt på igjen nå, ville det vært mye tyngre. Nå er vi i god form og kan flyte på det. Det tror jeg er veldig lurt. Mange av spillerne er også fra andre plasser i landet, og de vil gjerne dra hjem i jula, sier Erik Hoftun, som altså velger sydenliv fremfor tradisjonell norsk jul i år.

Med juleferie på Kanariøyene vil Erik Hoftun allerede være på plass når resten av RBK ankommer rett over nyttår. Da begynner sesongoppkjøringen for alvor, og da begynner Åge Hareide sin trenergjerning for alvor. De første tre ukene har stort sett være "kos".

Setter varemerke

— Vi har spilt mye fotball, og vi har fått prøve noen nye øvelser. Jeg tror dette blir veldig bra. Det blir spennende, sier Erik Hoftun.

Han mener det er motiverende å få inn en ny trener med nye impulser. Han tror også Åge Hareide kommer til å sette sitt varemerke på RBK etter hvert.

— Det kommer han helt sikkert til å gjøre. At han gjør ting annerledes enn vi er vant til, må vi regne med, sier Hoftun.

— Det virker som det er lavere lydnivå på treningene nå enn under Nils Arne?

— Det kommer. Jeg har hatt Åge som trener før, og han vet å si fra, flirer Erik Hoftun.