Keeperne

Ruben Smith har vært en av eliteseriens beste keepere i mange år,oghar gjort et veldig godt sluttspill. Redningsprosenten totalt i sluttspillet er på 92,2 prosent. Smith er stødig, smidigoghar slått Henrik Holm i kampen om en plass på laget. Problemet er at i motsatt bur står giganten Joe Fallon. Et 191 centimeter stort beist fra Minnesota som har drevet Oilers-spillerne til vanvidd tidligere i semifinalene. Med 94,1 prosent er han suverent best i sluttspillet. Har vært matchavgjørende i alleLillehammersseirer motOilers.

OILERS — LIK 5-6

Matchvinnerne

Martin StrandfeldtogLillehammersDag Morten Wehn er de store målgrossistene i semifinaleserien med fire scoringer hver. Strandfeldt scoret tre i den første semifinalen, men står med kun én scoring på de siste fem kampene. Svensken er en målsnik,oghar vist det i de siste fire års finalespill. Wehn er inne i sin beste sesong noensinne etter 11 sesonger i eliteserien. Kurt Davis med ett målogseks assist,ogLillehammersNick Dineen med to målogfire assist er poengkongene.Oilersskal ha langt flere matchvinnere på papiret, men flere av disse har levert svakere enn vanlig i semifinalene. Nå må de stå fram.

OILERS - LIK 5-4

Trenerne

Petter Thoresen er i sluttspillboblen. Når han er der, pleier han veldig ofte komme ut med gull. På snart fire sesonger iOilershar han sikret klubben tre kongepokaler, ett seriegullog ett europamesterskap i tillegg til ett NM-sølv, tre seriesølvogen seriebronse. Thoresen er en vinner,oger ekspert i å finne nye måter å ta titler på.LillehammersKevin Hartzell er et langt mer ubeskrevet blad i norsk ishockey. Han har vært trener i amerikanske college-og divisjonshockey siden 1983, men har ingen store meritter å vise til. I debutsesongen i Lillehammerhar han derimot fått sving på sakene. Laget minner mye omOilersfra Thoresens to første sesonger i klubben. De forsvarer seg godt,ogangriper med alt de har når sjansen for en hurtig overgang byr seg.

OILERS - LIK 6-4

Over-ogundertall

Oilersvar klart beste lag i overtall i grunnserien, men har ikke vært i nærheten av like effektive i sluttspillet.Lillehammerscorer på 24 prosent av sine overtall, mensOilerskun har 20 prosents uttelling.Lillehammerhar til gjengjeld scoret seks av sine 13 mål motOilersi overtall. Også i undertall varOilerssvært gode i grunnserien, men med Lars-Peder Nagel ute i store deler av sluttspillet har det ikke vært like vanskelig å produsere sjanser på oljeguttene. Likevel erOilersfremdeles knepent bedre ennLillehammermed én mann mindre på isen.

OILERS - LIK 4-5

X-faktoren

Det er en enorm fordel å spille kamp 7 på hjemmebane.Oilersfår trolig over 4000 hjemmefans i ryggen,ogfjorårets sluttspill viste at det går an å skape Siddishallen-følelse også i den nye storstuen.Lillehammervant det foregående oppgjøret i Stavanger, men det er uhyre sjeldenOilersgår på to hjemmetap på rad,ogda var det kun snaut 3200 tilskuere. Lillehammerpå sin side har overlevd så lenge i dette sluttspillet med sin fandenivoldskhet. Historier fra garderoben forteller om en krigersk stemning før kamp,ogen enorm overlevelsesvilje blant annet personifisert gjennom løperen Ben Arnt som bruker alle kroppsdelene han har til å blokkere skudd - også ansiktet.

OILERS - LIK 6-5