STAVANGER OILERS-ROSENBORG (1-0, 0-1, 2-0)

Etter to tap på to kamper, og nok en innholdsrik og lang bortereise som inneholdt fly til Sandefjord og buss derfra til Rogalands hovedstad, skulle man tro spillerne begynner å få nok. I stedet viste de en innsatsvilje som gjør assistenttreneren kry.

— Jeg har gåsehud. Som lag er dette årets beste kamp. Alle hevet seg ett hakk, og de spiller slik vi har sagt de skal spille. Egentlig er jeg en dårlig taper, men kveldens kamp føles ikke som et nederlag. Jeg er stolt over spillerne, sier Jan Morten Dahl, noen minutter etter kampslutt.

Målvakt Brady Hjelle reddet 51 av 54 skudd i løpet av kampen.

— Brady redder 51 skudd, og er helt rå. Flere andre eliteserietrenere sier det samme som meg, han er ligaens beste, sier Dahl.

Scoret i undertall

Stavanger tok ledelsen ved Christian Dahl Andersen etter 7.30 minutter i den første perioden, men Rosenborg svarte med undertallsmål i den neste. Jordan George sto for prestasjonen 8.25 minutter ut i midtperioden.

I den tredje scoret Stavanger to ganger, og Rosenborg maktet ikke å hente ut mer krefter til å svare på vertenes siste angrepsbølge.

12 utvisninger

Kun én sak irriterer Dahl etter det tredje strake kvartfinaletapet mot Stavanger.

— Vi fikk dømt 12 tominutters utvisninger mot oss. Ni av dem ble blåst av den samme dommeren. Han har aldri dømt sluttspill tidligere, og bør heller ikke få lov til å dømme flere. Dette var en fairspilt kamp, og 12 utvisninger er alt for mange, sier Dahl.

Tre perioder i løpet av kampen spilte Rosenborg undertall tre mot fem.

— Den ene perioden varte i nesten to minutter. Det sier litt om innsatsen at vi makter å holde buret rent i så mange undertallsperioder.

Dahl er helt sikker på at laget kommer til å gi Stavanger en ny hard match på Leangen førstkommende torsdag.

— Vi har spilt bedre og bedre for hver kamp, og vi skal ha en seier mot Stavanger. Den kommer på torsdag.