Benfica greide 2-2 og er kvartfinaleklar med 5-3 sammenlagt.

Lisboa-klubben tok en sterk seier i London forrige uke og åpnet best torsdag også. Ezequiel Garay fikk enkelt heade inn ledelsen 1-0 etter 34 spilte minutter av 1. omgang.

Da så det ut som Tottenham-manager Tim Sherwood måtte se langt etter revansj på Benfica-trener Jorge Jesus, som gjorde ham rasende med en hånende gest under kampen på White Hart Lane.

Det skulle likevel ende med oppreisning og en moralsk seier for Tottenham, som hadde 11 spillere på skadelisten og sju debutanter i 21-mannstroppen som reiste til Portugal.

Sherwood ville nødig kaste dem til løvene på Estádio da Luz, men fem debutanter satt på benken – og ble sittende der.

Press

Kampen eksploderte mot slutten av 2. omgang da belgiske Chadli scoret to fine mål i løpet av to minutter, fulgt av et voldsomt Tottenham-press i jakten på det tredje målet laget måtte ha for å få ekstraomganger.

Harry Kane kunne fått straffe da han ble lagt i bakken av Miralem Sulejmani, og både Gylfi Sigurdsson og innbytter Kane satte hjemmemålvakt Jan Oblak på prøve i sluttminuttene.

– Vi hadde dem der vi ønsket dem. De hadde panikk mot slutten, sa Sherwood.

– Jeg synes det er åpenbart at spillerne er på min side. De viste karakterstyrke og vilje, og det må de fortsette med resten av sesongen, fortsatte han og kom med et stikk til Benfica-treneren.

Godt å se

– Det var godt å se treneren deres svette. Det var ingen glatt fyr på sidelinja i dag. Han var veldig nervøs, og det var godt å se.

Tottenham fikk aldri sitt tredje mål. I stedet var det Benfica som utlignet til 2-2 på overtid. Innbytter Rodrigo Lima fikk straffespark og tok det selv. Han sendte Tottenham-keeper Brad Friedel feil vei og scoret lett.

Dermed er det ingen engelske lag med videre til europaligaens kvartfinale.