TROMSØ: Den Tromsø-bosatte skiløperen fra Burfjord, leder sprintkonkurransen i Swix Ski Classics når to løp gjenstår: Birkebeineren (54 kilometer, 21. mars) og Årefjällsloppet (75 kilometer, 28. mars).

– Målet hele sesongen har vært å ta den grønne sprinttrøya, men det kommer til og bli hardt og veldig tett, men klarer jeg det i år, vet jeg ikke om jeg orker å bruke energi på det til neste år. Da er jeg ferdig med det og vil heller fokusere på å få noen fornuftige plasseringer, sier Andreas Nygaard til iTromsø.

Kamp til døra

Nygaard leder kampen om poengtrøya med 200 poeng, fem mer enn Øystein «Pølsa» Pettersen.

– Jeg tror «Pølsa» er ganske gira på å gi meg en hard kamp om den grønne trøya. Jeg tror han ser at han ikke vinner den gule trøya, så han er nok ganske gira på 100.000 kroner han også, sier 24-åringen.

I sammendraget om den gule trøya leder Nygaards lagkamerat Anders Aukland med 890 poeng, 20 poeng mer enn Petter Eliassen. Pettersen ligger på 3.-plass i sammendraget med 755 poeng.

– Han ser nok at Anders Aukland eller Petter Eliassen kommer til å vinne sammenlagt, sier Nygaard.

Kult med Northug

Leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, har uttalt til VG at det neppe blir noen forhandlinger med hele Norges skikonge Petter Northug om en landslagsavtale for kommende sesong fordi det har blitt kommunisert til han at Northug skal satse på langløp.

– Jeg leste at Torbjørn sa det der. Det er bare rått hvis Northug gjør det. Det blir enda mer blest og prestisje rundt langløp om han blir med. Jeg tror nok han kommer til å gå en del langløp, men at han også vil gå vanlig langrenn, men det er bare kult om han blir med, sier Nygaard.

I dag setter Nygaard kursen mot Oslo og årets nest siste store kraftprøve.

– Vasaen satt lenger i enn jeg hadde trodd. For å være helt ærlig er jeg ganske sliten etter 90 kilometer staking, det har att sine spor, nå handler det bare om fokusere på å samle overskudd og spise sunt og trene bra og unngå berlinerboller på Spar. Da skal jeg være klar til helgen, sier Nygaard.