Erik Huseklepp (31) har hatt mange år og fem trenere i Brann.

Han kom inn under Mons Ivar Mjelde. Siden har Steinar Nilsen, Rune Skarsfjord, Rikard Norling og Lars Arne Nilsen ledet Brann.

Lest dette intervjuet med Brann-sjefen?

Huseklepps sjefer har vektlagt ulike ting. Skarsfjord og Norling var opptatt av friske bein. Lars Arne Nilsen tyter om å trene «helt på grensen».

Det mener veteranen Huseklepp at Brann gjør denne vinteren.

— Dette er den tøffeste oppkjøringen vi har hatt på en del år, sier Husklepp.

Hardt under Mjelde

Og han har altså sammenligningsgrunnlaget i orden.

— Vi må tilbake til Mons-tiden for å finne noe som ligner. Med ham var det kanskje enda tøffere til tider, sier Huseklepp om Mjelde, som nå er talentutvikler i Nordhordland Ballklubb.

LES OGSÅ:

Huseklepp utdyper:

— Det varierte litt under Mjelde, men noen av sesongene hans trente vi veldig hardt. Da var også mye av det uten ball. Vi løp i Isdalen og Fjellveien.

LES OGSÅ:

Leciejewski om Norling: - Jeg likte ikke ham, han likte ikke meg

Nå er ikke spillerne å finne langs landeveien. Tveitevannet, som Teitur Thordarson sendte spillerne rundt, får ligge i ro.

— Men vi blir godt kjørt i vinter, sier Huseklepp, etter en serie kortsprinter i fotballhallen på Sotra.

— Å legge inn noen sånne på slutten av øktene, merker du i beina. Det skal bli god form på oss av dette, sier Huseklepp.

Lars Arne Nilsen nikker til Huseklepps uttalelser.

— Det mest fantastiske er at spillerne ser ut til å like kjøret. Det er ingen som henger med geipen, sier Nilsen.

Sa nei til strand-tur

På treningsleiren i USA hadde Brann ofte to daglige treninger. Nilsen var ved en anledning så fornøyd med sine spillere, at han ville belønne dem med en tur på stranden.

— Da ville spillerne heller ligge i leilighetene for å lade opp til neste trening! Det er et signal om at vi har fått dem der vi vil. Dette er holdningssterke spillere, og vi er i ferd med å få en treningskultur, mener Nilsen.

Han mener spillere som kommer til Brann, ikke vil kunne bryte ned treningsviljen i spillergruppen, fordi den interne justisen i laget vil slå ned noe sånt.

— Det var et tegn at de sa nei til stranden?

— Ja, jeg likte jo det. Vi hadde spilt kamp mot Elfsborg og trent ekstremt mye, så jeg ville overraske dem. Men de valgte å hvile.

Så gjelder det bare å slippe opp på treningen i tide. Seriestart er en måned unna.