La meg først komme med en innrømmelse. Wolves tilbragte 20 år på nest høyeste nivå. Det slet på kjærligheten, og det var sjelden oransje drakter på tv.

Gradvis utviklet det seg et motvillig kjærlighetsforhold til de røde fra Merseyside. Jeg pleier å si at Liverpool er min elskerinne i Premier League, så lenge Wolves roter rundt i kjelleren av engelsk fotball. Det er ikke politisk korrekt, jeg vet det, men nå er sannheten på bordet!

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Jeg følger derfor Liverpool rimelig nøye, og undrer meg over denne historien om Valon Berisha. Det er da ikke en slik spiller Brendan Rodgers mangler mest? Hva med cover for en skadet Lucas eller en skikkelig midtstopper?

Trappemodell

Overgangsvinduet har så langt vært en stille fjert, men rykter ala Berisha setter fart på ting. Valon har garantert tatt nye steg etter at han forlot Viking, men han har ikke en gang spilt fast for Salzburg denne sesongen. Jeg følger med, og har sett at Valon oftest har startet på benken denne høsten. At Valon var god i en treningskamp mot Bayern München kan da umulig være god nok grunn for en overgang?

Nå skal det sies at Valon har potensiale. Valon har den sjeldne evnen at han alltid hever seg med omgivelsene. Han har vist det på landslag, og han har gjort det bra på topplaget i Østerrike.

Den store snakkisen er hvilke klausuler Viking fikk med når Valon ble solgt i 2012. Mange reagerte på forskjellen i kjøpesum mellom Håvard Nielsen og vår Berisha. Det ble forklart med at VIF gikk for en engangssum, mens Viking gikk for en trappemodell som til slutt ville gi like mye som Nielsens overgang.

Ingen videresalgsklausul

Blant annet inneholdt avtalen klausuler om utbetaling ved Champions League-spill. Nå presterte Salzburg å ryke ut i kvaliken mot et lag fra Luxembourg, så de pengene så vi ikke mye til i 2012/2013. I følge Aftenbladet har ikke Viking fått med en klausul om prosenter ved videresalg. Det syntes jeg høres meget merkelig ut. Alle var enige om at Valons overgang til Salzburg bare var første steg på en stor karriere i Europa. Da virker det direkte absurd om ikke Viking bakte inn en mulighet til å tjene på neste store overgang for egersundsgutten?

Jeg tillater meg å ta både overgangsspekulasjonene og innholdet i avtalen med Red Bull Salzburg med en stor klype salt. Det hadde selvsagt vært utrolig moro med Valon i Premier League, men jeg tror det ikke før jeg ser det.

Hva mener du? Er Valon god nok for Liverpool?