Den finske målvakten, som også står med 13 landskamper, trente mye med TIL i fjor høst etter at familien flyttet til Tromsø på grunn av konas nye jobb i byen.

Samtidig spilte han for Kongsvinger som fikk oppleve både eliteseriekvalik og cupfinale mot Rosenborg på senhøsten i fjor.

Nå er Fredrikson klar for TIL, men ikke i en spillerrolle.

– Otto er klar på et ettårig engasjement i markedsavdelingen i TIL, fortalte TIL-direktør Stig-Arne Engen under presentasjonen av fjorårets regnskapstall på Alfheim i dag.

Skal fylle Alfheim-lokalene

Otto Fredrikson har en bachelorgrad i "sports management", en økonomisk grunnutdannelse rettet mot sport. Nå gleder den mangeårige toppkeeper seg til å bidra i TIL.

– Det er en todelt oppgave. Hoveddelen er å jobbe i markedet her og være en støttespiller til Trond-Steinar (Albertsen, markedssjef). Jeg vil jobbe opp mot samarbeidspartnere og skaffe nye. Og opprettholde og pleie de eksisterende samarbeidspartnere, sier Fredrikson og fortsetter:

– Den andre biten er å få inntektsbringende bruk for de fine lokalene på Alfheim, å lage et konsept ut av det, fortsetter 35-åringen.

Han gleder seg til å bidra til TIL i full stilling.

– Mitt ønske er å bidra mest mulig til at TIL får en suksessrik sesong både på og utenfor banen og at de som klubb kan utvikle seg. Jeg tror at jeg kan bidra mye på det.

Klar ved keeperkrise

TILs keeperduo Filip Loncaric og Gudmund Kongshavn har begge slitt med skader de siste året. Mens Kongshavn er på full fart tilbake etter at siste halvdel av 2016 ble ødelagt av skader, er det nå Filip Loncaric som er på sidelinjen.

– Det er fire måneder siden du spilte cupfinale. Kan du bidra som keeper dersom det oppstår uforutsette skadeproblemer?

– Jeg har begynt i administrasjon i full stilling. Kommer det akutt behov for hjelp, så kan jeg selvfølgelig hjelpe til og være med på trening. Men det må selvfølgelig passe til det som er hovedjobben her, understreker Fredrikson.