Selvsagt er alle fire gjenstående kamper viktige, men kampen på Alfheim vil likevel være avgjørende. Vinner Viking på bortebane, noe laget har gjort syv ganger tidligere denne sesongen, så vil vi vippe enten Strømsgodset eller Odd ned på femteplass.

For i dag møtes nemlig disse to lagene i Drammen. Ett eller begge lag vil dermed avgi poeng. En seier i Tromsø vil virkelig legge press på konkurrentene.

Følg Godset-Odd direkte her!

I tillegg er det selvsagt slik at en seier i Tromsø vil gi økt tro på at det er mulig å kapre en e-cup plassering. Jeg er stygt redd for at Viking må vinne tre av fire gjenstående kamper. Da kan vi like gjerne begynne mot Tromsø. En seier vil også være god bagasje foran den knalltøffe hjemmekampen mot Stabæk.

Utfordringen er at vi møter et hjemmelag som helst må vinne. Et hjemmetap mot Viking vil gjøre kampen mot nedrykk svært vanskelig for Tromsø. En seier vil derimot kunne løfte dem over Start og over kvalikplassen.

Jeg tviler sterkt på om vi har noen vakker fotballkamp i vente. Jeg forventer snarere kald krig i 90 minutter. Scorer Tromsø først vil de få troen på at redningen er nær. Holder vi dem unna målet vårt og i stedet kontrer inn et gåll vil det fort bli tunge hoder og gelébein på ”Gutan”.

Så vidt jeg vet er Viking uten både skader og suspensjoner. Det betyr at vi kan stille vårt sterkeste lag mot Tromsø. Jon Dadi Bödvarsson ble grisetaklet i Tyrkia, men kom visst helskinnet fra det. Landskamppausen har også gitt verdifull hviletid for Samuel og Abdullahi. Det tror jeg var en pause de to gutta trengte. En fresh og skadefri Samuel kan fort være forskjellen på femte og tredjeplass.

Ingen av lagene foran oss på tabellen ser ut til å gå på en formsvikt. Det er likevel å håpe at laget som taper av Odd og Strømsgodset (hvis en av dem taper) vil få det litt tyngre i avslutningen. Stabæk har Aalesund på hjemmebane og det antar jeg er tre sikre poeng til Bob Bradley & Co.

Jeg innser at det kan bli tøft å passere trioen foran oss, men vinner vi i Tromsø stiger håpet. Drømmen er selvsagt at vi tar tredjeplassen til slutt. Da slipper vi å holde med RBK i cupfinalen.

Hva mener du? Er løpet kjørt om vi taper mot Tromsø?