— Egentlig er det et mirakel, sier Steinar Skeie til Fædrelandsvennen før tidenes innspurt i 2.-divisjonsavdelingen til de lokale lagene.

Fire runder før slutt kan fortsatt tre sørlandslag rykke opp i 1.-divisjon. Jerv leder, Vindbjart er den største utfordreren to poeng bak.

Fløy har også et ørlite håp om å spille i 1.-divisjon neste år. Joey Hardarsons gutter ligger seks poeng bak Steinar Pedersens Grimstad-gutter.

Et opprykk for et av lagene vil være et stort løft for fotballen på Sørlandet.

Ikke siden MK rykket ned i 2007 har Agder-fylkene hatt to lag i de to øverste divisjonene.

Skeie og Vindbjart har i noen år hatt et klart mål om å rykke opp. At de kan gjøre det i år trodde ingen i klubben på forhånd, ifølge Skeie.

Hadde håp om midt på tabellen

— Vi trodde løpet var kjørt, men det er utrolig gøy at vi er med igjen. Alt det som skjer nå er egentlig bonus for oss. Jeg og noen i styret sa før sesongen at vi skal være sjeleglade om vi havner midt på. Jeg skal forklare deg hvorfor, sier Skeie og fortsetter:

— Vi har mistet store deler av laget etter fjorårssesongen, fem sentrale spillere. Kjetil Myrvold, Rolf Egil Myhre, Håkon Rike, Jon Hodnemyr og Henrik Robstad. Magnus Langerud ble langtidsskadet før sesongen og har ikke spilt. Det samme med Mads Eskesen. Christian Follerås har hatt tre brudd allerede og er ute resten av sesongen. Simen Gimmestad har vært ute med øyeskade lenge. Kim Kvaalen har vært langtidsskadd, ramser Skeie opp.

— Se hva de andre sørlandslagene gjorde. De hentet etablerte spillere. Vi valgte å erstatte med unge spillere, sier Skeie og ramser opp igjen:

Alexander Jones (Start) , Joachim Eriksen (lån fra Start), Magnus Hjortland (Vigør) , Martin Høyland (Vigør), Magnus Hellebø Nesset (Vigør), Thomas Zernichow (Vigør), Benjamin Boujar (Vigør), Isak Reinhardsen (Start), Mads Eskesen (Søgne) og Rasmus Repstad (Søgne) ble hentet.

— Den eneste spilleren med erfaring som kom til var Vidar Vikstøl. Han kom tilbake til oss fra studier i USA, sier Skeie.

— Det er utrolig at vi henger med. Den prestasjonen er jeg stolt av, sier Skeie, som riktignok har fått beholde sine to viktigste spillere fra i fjor. Øyvind Gausdal og Daniel Aase. De to har til sammen scoret 33 av Vindbjarts 60 mål. Gausdal er oppe i 26. Fløy-trener Joey Hardarson uttaler følgende når han hører Skeies siste utspill:

— Jeg trodde det var andre ting som lå bak suksessen til Vindbjart. Det er bare å gratulere at de klarer å utrette mirakler. Ønsker dem og alle andre lag i topp og bunn lykke til i innspurten.

Slik avgjøres 2.-divisjon

De innbyrdes oppgjørene:

4.oktober: Fløy-Fram

11.oktober: Fram-Jerv

11.oktober: Notodden-Vindbjart

18.oktober: Fløy-Notodden

25.oktober: Notodden-Jerv

Gjenstående kamper for topplagene i 2.divisjon avdeling 1:

Jerv, 45 poeng:

Jerv-Birkebeineren

Fram-Jerv

Jerv-Pors

Notodden-Jerv

Vindbjart, 42 poeng:

Vindbjart-Pors

Notodden-Vindbjart

Vindbjart-Ørn Horte

Asker-Vindbjart

Notodden, 41 poeng:

Arendal-Notodden

Notodden-Vindbjart

Fløy-Notodden

Notodden-Jerv

Fram Larvik, 40 poeng:

Fløy-Fram

Fram-Jerv

Holmen-Fram

Fram-Birkebeineren

Fløy, 39 poeng:

Fløy-Fram

Pors-Fløy

Fløy-Notodden

Ørn Horten-Fløy

Kongsvinger, 39 poeng:

Kongsvinger-Asker

Kongsvinger-Odd 2

Strømsgodset 2-Kongsvinger

Kongsvinger-Arendal