Da spillerne gjorde seg klar til pause, benyttet Førdes Kristoffer Haaland Iversen anledningen til å score utlikningsmålet og 1-1 mot Vidar i ettermiddag. Historien gjentok seg i 2. omgang – på overtid da spillerne og det fåtallige publikum trodde på uavgjort 3-3 sendte Daniel Kvalvågnes i vei et skudd som en overrasket Vidar-keeper lot passere over seg. Dermed 4-3 til Førde, og det var en fortjent seier.

— Vi var for dårlige, sa en skuffet Vidar-kaptein, Daniel Berntsen, etter kampen.

— Vi gir dem tre enkle mål, to av dem må forsvaret ta på sin kappe og det siste er keepertabbe.

Førde var et fysisk sterkt lag som gikk til i taklingene. Vidar tok nok ledelsen 1-0 på en heldig scoring av Eirk Jakobsen, men hjemmelaget skal være fornøyd med 1-1 ved pause. Det var Førde som både hadde de største sjansene og overtak i spill. Også etter pause var gjestene best – et svakt Vidar-forsvar var i et gavmildt hjørne og Førde scoret tre ganger. Hjemmelaget kvitterte for to av dem. To ganger reddet Førde på målstreken – og begge gangene jublet Vidar for scoring.

— Dette var en sterk prestasjon av oss, mente Førde-treneren Knut Folland.

— Vi vinner fortjent med overtak i spill og viktige scoringer på avgjørende tidspunkt.

Kampfakta

Vidar – Førde 3-4

Pause: 1-1

Lassa gress, 75 tilskuere

Mål: 1-0 Eirik Jakobsen (26), 1-1 Kristoffer H. Iversen (45), 1-2 Eirik Lund Holm (57), 2-2 Preben Erland (64), 2-3 Øystein Myrkaskog (66), 3-3 Eirik Jakobsen (72), 3-4 Daniel Kvalvågnes (90)

Gult kort: Preben Erland , Vidar, Ante Knezovic, Vegar Gjermundstad, Førde

Dommer: Daniel Higraff, Brodd