Etter at Andreas Lindberg forsvant fra Ranheim foran sesongen, var det flere som lurte på hvordan superkeeperen skulle erstattes. Etter 17 seriekamper er det ingen som lurer lenger.

– Jeg tenkte ikke mye på at Andreas hadde gjort en god jobb, men jeg synes det har gått greit hittil , sier Barli.

21-åringen har plukket 20 baller ut av eget nett hittil. Tredje minst av alle i 1. divisjon.

– Det skal ikke jeg ta ansvar for alene, for det forsvaret vi har er veldig bra. Vi fungerer bra sammen, sier Barli, opprinnelig fra Verdal.

Han kom til RBK for snart seks år siden. Først som junior, så ble han tatt inn i A-stallen. En lærerik tid som endte med 2.-divisjonsspill, og benkeplass i enkeltkamper for A-laget.

– Å trene med Daniel (Örlund), Rune (Jarstein), Lunna (Alexander Lund Hansen) og Erik (Bråthen) ga meg forskjellige impulser og mye læring. I tillegg lærte jeg mye keeperteknikk fra Jørn (Jamtfall, keepertrener). Jeg hadde ikke vært her i dag uten RBK-årene, sier han.

Ranheims keepertrener Kjetil Høsøien får mye skryt av Barli, men likevel kan ikke han følge opp så mye som det RBK hadde ressurser til. Derfor legger ikke Barli skjul på at det er på det mentale plan han har lært mest denne sesongen.

Ledertype

– Jeg har tatt andre steg, og blitt mer sjef og ledertype. Jeg står frem mer, noe som er naturlig ettersom jeg står hver eneste helg på et høyt nivå. Så teknisk har jeg kanskje ikke tatt store steg, men jeg er blitt mye sterkere mentalt, mener han.

– Er drømmen din annerledes nå enn for sju år siden?

– Hehe. Da drømte jeg om Manchester United. Nå er målet å stå fast i en europeisk klubb på et anstendig nivå. Om det er realistisk vet jeg ikke, men det er viktig for meg å ha høye mål, sier Barli som også er Ranheim-keeper ut neste sesong.

Ikke overrasket

Trener Aasmund Bjørkan innrømmer at Barli hadde store sko å fylle etter Lindbergs fantastiske sesonger i Ranheim.

– Jeg kjente ikke Even så godt før årets sesong. Men han er en ung, målrettet, oppegående gutt som er skikkelig tøff. Han har gjort et par småfeil, men det mest imponerende er at han har vært så stabil både mentalt og prestasjonsmessig, sier Bjørkan.

– Er du overrasket?

– Nei. Jeg blir mer overrasket hvis mine spillere gjør det dårlig, sier han.

Etter 2–2 borte mot Start, og storseier over Tromsdalen, er det ny tøff bortekamp som venter søndag. Et HamKam i medvind på Briskeby blir nok en utfordring, men Bjørkan mener ikke den er noe verre enn andre kamper.

– HamKam er et ok lag med noen gode enkeltspillere og farlige målscorere, er hans nøkterne karakteristikk.

Men målscorerne er Barli klar over etter at han sammen med keepertreneren har sett flere av deres skudd og headinger på video de siste dagene.

– Jeg er godt forberedt, men det blir en tøff kamp, sier han.