Det er nesten som en skrekkfilm. Alt er fryd og gammen i det sommerpausen starter. Så raseres idyllen på kort tid. Risikerer vi å miste en hel midtbane på en snau uke?

I dag kom endelig dommen for Thiounes lange finger til dommerkvartetten. 6 kampers karantene får senegaleseren med kronisk dommerallergi. 6 kamper fordi dette er andre gang på kort tid. Det betyr at Thioune mister totalt 9 kamper denne sesongen på grunn av karantene.

Jeg har full forståelse for at Viking må i tenkeboksen når det gjelder Thiounes fremtid i klubben. Han gjør ikke jobben sin sittende på tribunen. Thiounes hodeløse angrep på dommerstanden er dumt. Punktum finale. Det hele koker ned til om klubben tror at han har lært denne gangen?

Samtidig er det flere forhold som gjør at en avskjedigelse er lite aktuell. Jeg tviler på at Viking er lystne på en ny Jørgen Horn-situasjon. En arbeidsledig Makhtar Thioune er fristende for mange konkurrenter. Dessuten trenger vi Thioune på midtbanen. Det begynner å bli glissent i rekkene.

I ettermiddag ble ryktene om at Brøndby er interessert i Martin Ørnskov konkrete. Brøndby har henvendt seg til Viking om spilleren. Det merkeligste med hele saken er at Viking og Arne Larsen Økland ikke kategorisk avviser en handel. I stedet får en inntrykk av at så lenge prisen er akseptabel vil et salg finne sted.

Hadde dette skjedd i fjor ville jeg forstått det, men nå virket det jo som vår danske venn endelig har funnet seg til rette her blant fjellapene? Det er bare kort tid siden det var en lengre artikkel i Aftenbladet om hvor tilfreds Ørnskov var med tilværelsen i Viking. På banen viser det også igjen at Ørnskov er happy. Han har vært en nyttig spiller denne våren, og vi har ingen klar erstatter i troppen.

Vikings dårlige økonomi er velkjent, men står det så dårlig til at vi må takke ja til dette? Med Danielsen ute i flere måneder og med Thioune suspendert like lenge, vil et salg av Ørnskov svekke midtbanen vår betydelig.

Et salg av Ørnskov nå bekrefter i alle fall at Viking satser knallhardt på at dette skal bli en mellomsesong.

Jonevret har tryllet det til slik at vi et øyeblikk trodde på at Viking kunne slåss om topp fire. Nå forsvinner spillerne gjennom fingrene hans. Hvordan takler Kjelle det, mon tro?

Hva mener du? Hva tror du blir skjeben til Thioune? Er det rett å selge Ørnskov?