At Brann-supporterne ser ut til å ha okkupert Karl Johan ser han ikke på som noen nedtur. Tvert imot mener han opplegget AaFK har fått i stand i år knapt kunne blitt bedre.

– Rådhusplassen er selve rosinen i pølsa. Det er fantastisk at vi har fått til dette , sier Vebenstad.

Som arrangementssjefen sier vil det meste av den offisielle underholdningen skje på Rådhusplassen i år. Der planlegger AaFK å bygge opp «Lille Sunnmøre».

Storslagent show

På det store området på Rådhusplassen setter AaFK opp tre store telt. Det største, som rommer 3000 mennesker, skal benyttes til et storslagent show både fredag og lørdag.

Fredagen spiller blant annet «Jävlar på Kärlek» opp til fest. Lørdag skal cupfinaleshowet fra 2009 i Rockefeller kopieres.

Det betyr at Arill Riise og Terje Sporsem leder an showet, som får besøk av AaFK-spillerne og Kjetil Rekdal. En rekke band skal opptre, deriblant Vassendgutane som avslutter det hele. Til dette teltet har AaFK forhåndssolgt billetter.

(Artikkelen fortsetter)

ÅPNER STADION. Alle som ikke har mulighet til å dra til Oslo, inviteres til å se kampen på storskjerm på Color Line stadion av arrangementssjef Øyvind Vebenstad.

Allsang

Forhåndssalg slipper man om man skal inn i teltet man har kalt Kråmyra. Der er målet å gjenskape allsangfaktoren fra Saras Telt i 2009. Teltet har plass til 500 personer.

– Der blir det sunnmørske trubadurer og stor AaFK-stemning hele helga, fra tidlig fredag til sent søndag kveld , opplyser Øyvind Vebenstad.

Det siste teltet som settes opp på Rådhusplassen er et sponsortelt.

Oransje time

Rådhusplassen er et digert område, som gir mange muligheter. I 2009 hadde AaFK stor suksess med «den oransje timen». Lørdag fra klokken 14–15 håper AaFK å samle opp mot 15.000 sunn— møringer til et gigantisk lagbilde, god underholdning og til stor stemning midt på Rådhusplassen.

– Bortsett fra kampen er det kanskje akkurat det jeg gleder meg mest til i Oslo. Det var helt fantastisk å være med på i 2009, sier Øyvind Vebenstad.

Muligheter for alle

I tillegg til disse offisielle AaFK-arrangementene, blir det selvsagt lagt til rette for stor cupstemning i Oslos gater. Alt av utesteder holdes naturligvis åpne når tørste sunnmøringer og bergensere inntar Oslo by. I tillegg planlegger blant andre Christoffer Collings et eget AaFK-show midt i Oslo sentrum.

– I 2009 tør jeg påstå at vi skapte en ny standard med vår folkelighet. Etter Molde er Brann på en måte en ønske-motstander for oss. Jeg tror det blir helt ellevilt i Oslos gater denne helga , sier Øyvind Vebenstad.

Det er viktig å huske på at det bare er en liten del av våre tilhengere som skal til Oslo. Flesteparten blir igjen i Ålesund, og det er vi bevisste på. Cuphelga skal være en begivenhet for hele Ålesund by, sier arrangementssjef Øyvind Vebenstad.

Han håper man klarer å gjøre skuffelsen over å ikke være til stede i Oslo minst mulig for dem som ikke har mulighet til å dra til hovedstaden.

– Målet er å samle flest mulig og lage en fellesskapsfølelse. Det er ingenting som er som å juble, gråte og fortvile i lag med flere andre på fotballkamp, sier Vebenstad.

Kopierer 2009

Han håper at sunnmøringer og handelslivet bidrar til å få folk i cupstemning fredag og lørdag.

– Heng ut flagg, pynt dere i oransje og vis fram AaFK og byen på en best mulig måte , oppmoder han.

Dermed håper han at folk skal komme i kampmodus til søndagen. Da setter AaFK inn offensiven.

– Vi åpner stadion og inviterer alle til å se kamp her. I 2009 satt det 2500 tilskuere på hovedtribunen og så kampen på storskjerm. Det var en storsuksess som vi håper å gjenta, sier han.

Før og etter kamp blir det underholdning, blant annet med Ålesund Soul Children, i VIP-lokalene på Color Line stadion.

– Vi stenger når folk begynner å gå lei, sier Øyvind Vebenstad.

Drømmer om Sankten

Forhåpentligvis blir det i alle fall ikke før klokka nærmer seg 21.00. Da drømmer AaFK om å samle tusenvis av supportere på Sankten for å feire nok et cupgull.

– Vi har en stor drøm om å få lage til et mektig arrangement på Sankten. Å få feire i lag med supporterne der igjen ville ha vært helt utrolig, sier Vebenstad.

I 2009 – da mellom seks og åtte tusen AaFK-supportere møtte opp – var AaFK klare på at cupsuksessen skulle feires uansett om det ble gull.

– I år blir det nok kun ved gull, sier Øyvind Vebenstad.

Nachspiel

Dermed må det bli gull for at også den siste planlagte happeningen skal bli noen særlig suksess. Etter Sankten er det planen å invitere til nachspiel på Rica Parken Hotell.

– Her vil spillerne få lov til å fortsette feiringen i lag med supporterne , sier Vebenstad.

I 2009 stod stemningen i taket da Kjetil Rekdal og spillerne minglet blant supporterne.

– I tillegg blir det selvsagt underholdning, blant annet ved høy allsangfaktor, sier Øyvind Vebenstad.