Tirsdag kveld spiller Malmö første kamp i 3. kvalifiseringsrunde til Champions League. Sparta Praha er motstander i Tsjekkia.

Latviske Ventspils ble slått i forrige runde, og Hareide vet at Malmö må opp noen hakk mot tsjekkerne.

– Mot lag som Sparta Praha går det raskere enn vi er vant til, og det er tøffere dueller, sier Hareide til avisen Sydsvenskan.

Et eventyr

Hareide overtok som Malmö-trener før sesongen etter at Rikard Norling skrev under for Brann. Under Hareides ledelse leder Malmö Allsvenskan etter 11 seirer, fire uavgjorte og kun ett tap.

Nordmannen tror at Malmö har det som skal til for å gå videre i Champions League.

– Vi er bra organisert defensivt og vi vet at vi har spillere som kan score mål. I tillegg har vi noen erfarne spillere som har vært ute en vinternatt før, og det er bra samhold i laget, sier Hareide.

Han regner med et kampbilde der Sparta Praha kommer til å ha ballen mest.

– Overgangsspillet blir viktig. De kommer til å styre og ha ballen mye, derfor er det viktig at vi er giftige når det oppstår overgangsmuligheter, sier Hareide.

Han hadde egentlig bestemt seg for å slutte som fotballtrener, men opplever nå et eventyr i Sverige.

– Jeg gleder meg voldsomt. Spill i Europa gir en helt spesiell energi, og er noe du ikke får muligheten til så ofte, sier Hareide.

Tre norske i aksjon onsdag

Han er ikke den eneste norske treneren som jakter plass i Champions League denne uken. Onsdag skal Ståle Solbakken først ut av de norske. Han har med seg FC København til Kiev og et møte med Dnipro. På grunn av situasjonen i deler av Ukraina er kampen flyttet til hovedstaden.

Snaut tre timere senere smeller det i Warszawa. Henning Bergs Legia støter på Celtic med Ronny Deila på trenerbenken foran et utsolgt stadion.

Sammenlagtvinneren i denne tredje runden er et vunnet omspill unna plass i Champions Leagues gruppespill. Det gir også minimum 85 millioner kroner i inntekter før første spark på ballen er tatt.