WARSZAWA (adressa.no): Dobbel dekning på så å si samtlige plasser på banen. Spillere med landslagserfaring i hver posisjon. Og en fullstendig skadefri tropp Det er situasjonen for Jan Jönsson i øyeblikket.

Dagen etter 1-1-kampen mot Legia Warszawa medga da også RBK-treneren at han hadde sovet bra. Og selv om stemmen var hes etter all ropingen i koket på Pepsi Arena kvelden før, var stemmebåndene gode nok til at han hørtes da han snakket med adressa.no.

Og etter at han i går sikret seg Cristian Gamboa, og dermed har hentet seks spillere denne sommeren, innrømmer svensken at han sitter på sin klart beste tropp så lenge han har vært RBK-trener.

— Det var viktig for oss å få inn Gamboa, ettersom Ankersen dro tilbake til Danmark. Og Gamboa kommer hit med erfaring. Det er ingen tvil om at han er en meget spennende spiller, sier RBK-treneren.

- En god følelse

Nå skal Gamboa kjempe med Jon Inge Høiland om en plass på høyrebacken, og slik er det om man går gjennom troppen. Det er dueller overalt på banen.

– Det er en god følelse at vi har en så bred tropp. Samtidig håper vi jo på en så intensiv kamphøst som mulig, og da trenger vi også bredden, sier Jönsson – som ikke bare merket at laget har blitt mer robust mot Legia Warszawa. Han ser det også i treningshverdagen.

— Det er et mer trøkk på treningene våre nå. Vi hadde bra spillere i troppen allerede før overgangsvinduet åpnet, og har fått fylt på. Ikke bare med gode spillere, men også typer som vil vinne hele tiden. I tillegg har vi fått bra erfaring fra e-cupkvalifiseringen, som smitter over på hele gruppa, sier treneren.

- Blir forandringer

Fredag formiddag klarte derfor Jönsson ikke å svare skikkelig på spørsmålet om Viking. Han hadde fortsatt Legia-kampen i bakhodet, og først lørdag får han tenkt skikkelig gjennom hvilke 11 som skal få sjansen.

– Akkurat nå handler det om hvilke muskler som bør hvile. Det er kamp igjen på torsdag, også. Samtidig er det noen som trenger å holdes i gang. Det vil bli noen forandringer, men hvor mange – og hvem det blir, det vet jeg ikke ennå, svarer han.

- Konkurransen går fint

Med den store troppen sniker også spørsmålet om konkurransen seg fram. Jönsson innrømmer at det kan være en utfordring dersom mange gode spillere blir sittende på benken for lenge.

— Ja, det kan være et risikomoment. Men ikke slik det kjennes nå. Forhåpentlig blir det også et veldig tett kampprogram framover, og da blir ikke dette noe spørsmål, svarer han.

En ting kan han imidlertid svare bekreftende på. Siden han kom til Trondheim i januar i fjor, har han slitt med tynn tropp. Nå sitter han på den beste troppen han har hatt som RBK-trener.

– Ja, den er sterkere nå enn tidligere, smiler svensken, før han raskt tillegger:

– Samtidig vet vi jo ikke hvordan ting blir til slutt. Du får spørre igjen i september, når overgangsvinduet er stengt, sier han.

PS! Per i dag trenger ikke svensken frykte salg. Det er ikke kommet inn noe bud på for eksempel Markus Henriksen i løpet av de siste dagene.