12 mål, straffespark og to røde kort. Søndagens lokaloppgjør mellom Real Madrid og Rayo Vallecano hadde det meste. Til slutt ble det Real-seier 10-2. Se høydepunktene øverst i saken!

Publikum hadde knapt rukket å finne plassene sine på Santiago Bernabéu i den spanske hovedstaden før fyrverkeriet braket løs. De første 15 minuttene inneholdt ikke mindre enn tre mål og et rødt kort.

Først sendte sommerkjøpet Danilo hjemmelaget i ledelsen fra kloss hold etter et pent angrep. Da var det spilt kun tre minutter. Sju minutter deretter stanget Antonio Amaya inn utligningen for gjestene, og rett etterpå var kampen snudd da Jozabed satte inn gjestenes andre mål for dagen. Igjen kom scoringen på en strålende heading.

To røde

Jubelen blant bortesupporterne skulle imidlertid ikke vare lenge. Kvarteret var spilt da Rayo-forsvarer Tito fikk se det røde kortet etter en hodeløs takling på hjemmelagets tyske midtbanestrateg Toni Kroos.

STOR DERBY-SEIER: Gareth Bale feirer sin fjerde scoring mot Rayo Vallecano hjemme på Santiago Bernabéu søndag. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB scanpix

Utvisningen gjorde naturligvis oppgaven betydelig vanskeligere for gjestene, og baklengsmålene meldt seg raskt. Gareth Bale utlignet etter 2-2 etter 25 minutters spill, og fire minutter senere ble vondt til mye verre for gjestene da Raul Baena pådro seg sitt andre gule kort.Gjestenes trener, Paco Jemez, var ikke fornøyd med dommerens avgjørelser.

– Det er lenge siden jeg har sett noe så grotesk og skammelig, som verken er en fordel for oss eller Real Madrid. La Liga har mistet all troverdighet. Vi føler oss tråkket på og ydmyket, sa han.

– Jeg vil ikke bedømme dommerens avgjørelser, men etter utvisningen gjorde laget det de måtte; spille bra og score mål, sa Real-trener Rafael Benitez.

Før første omgang var over hadde Cristiano Ronaldo og Bale sørget for 4-2-ledelse til mannskapet til Rafael Benitez.

Dermed kunne Real Madrids hardt pressede manager puste lettere foran de siste 45 minuttene, og de skulle vise seg å bli en parademarsj med 11 mot ni mann.

Benzema-treff

Tre minutter etter pause scoret Karim Benzema sitt 13. mål på like mange starter for Real Madrid denne sesongen – og la på til 5-2. Deretter sørget Cristiano Ronaldo for 6-2, før Bale gjorde sitt tredje og fjerde for dagen.

Benzema avsluttet målshowet med to nye scoringer de siste ti minuttene. Dermed endte Madrid-derbyet hele 10-2. Storseieren betyr at Real-trener Rafael Benitez trolig sitter trygt i sjefsstolen gjennom julen. Spanske medier har spekulert høyt i at et nytt tap vil koste spanjolen jobben. Andrelagstrener Zinedine Zidane er oddsfavoritt til å erstatte Benitez.

Real Madrid er nå bare to poeng bak ligalederne Barcelona og Atlético Madrid. Sistnevnte kunne økt forspranget med seier mot Malaga søndag kveld, men tapte 0-1 etter at hjemmelaget fikk et heldig mål i sluttminuttene.

Barcelona er opptatt med klubb-VM i disse dager og har en kamp til gode.