Derimot er de to lags trenere nokså samkjørte i sin fotballfilosofi. I dagens kamp var det Martin Andresens menn som tok med seg alle poengene. Sarpsborg som ikke har vunnet siden 19. mai har fått et tøft møte med Eliteserien uten at trener Roar Johansen ønsker å forandre på sitt lags taktikk.

— Det første punktet i klubbens strategiplan er at vi skal underholde og glede. Jeg håper hele Sarpsborg er med på den tankegangen. Vi holder på vår filosofi.

Les også:

Fikk Andresen-skryt

Selv om underholdningen har glimret med sitt fravær i en lang periode lykkes vertene med sitt pasningsspill i den første omgangen. Det hadde ikke vært ufjortjent dersom Sarpsborg 08 hadde ledet til pause i dagens kamp, men slik gikk det ikke. Etter dagens kamp fikk Sarpsborg 08s trener skryt av Andresen for måten de spilte fotball på.

— Martin kom bort til meg etter kampen og sa at han håpet vi kom til å fortsette å spille den samme fotballen som gjør i dag, og ikke går i fella og prøver å forsvare oss til en plass i Eliteserien.

Topp 20

Etter en god start på årets eliteserie har hverdagen tatt igjen laget som vant de tre første hjemmekampene på Sarpsborg Stadion. Dersom den negative trenden vedvarer blir de blå å finne i 1.divisjon neste sesong. Et slikt scenario skremmer ikke trener Johansen.

- Klubbens mål er at vi skal være blant de 20 beste lagene i Norge. Det er ikke en selvfølge at vi skal etablere oss i Eliteserien i løpet av ett år. Ser man på andre lag som for eksempel Strømsgodset, Ålesund og Sogndal er det tydelig at det kan ta tid.

- Er ikke dette litt defensivt, Johansen?

- Dette skal ikke brukes som noen unnskyldning. Vi skal gjøre alt vi kan for å holde oss, men dersom det ikke er godt nok må vi ta turen en divisjon ned for så prøve å rykke opp igjen .