Da Drillo skulle lede Norge for siste gang i hans forrige trenerperiode, ville Kjell Inge Røkke gi ham et kunstverk i gave. I forbindelse med utsmykningen av det nye stadionanlegget i Molde, hadde Røkke nemlig kommet over et maleri av Ålesund-kunstneren Terje Fagermo. Motivet var fra en fotballkamp, og hva ville vel passe bedre for Drillo?

Ifølge Svein Røsberg, som er stadionguide i Molde FK, skulle det imidlertid ikke være så enkelt å få gaven ned fra Molde til Oslo – det var nemlig flystreik. Men Kongen skulle ut og fly – og ved hjelp av statsminister Kjell Magne Bondevik fra Molde ble det opprettet kontakt med Kongen.

Han takket ja til å ta med seg bildet og det ble levert til Norges Fotballforbund som i sin tur overrakte bildet til Drillo.

I videoen over kan du høre Svein Røsberg fortelle om historien.

Drillo og landslaget er også tema for ukas MFK-quiz. Husker du hvilket år Norge spilte sin første og hittil eneste A-landskamp på det som i dag heter Aker stadion? Vet du det, sender du SMS til 2399 med kodeord RB <mellomrom> MFK <mellomrom> og ditt svar. Eksempel: RB MFK 2011. Vi trekker ut en vinner som får en jubileumsskjorte fra Molde fotballklubb som feirer 100 år i år.

Siste frist for konkurransen er 7. juni.

I forrige quiz spurte vi hvilket år Odd Berg hadde treneransvaret for Moldes A-lag. Riktig svar var 2003 da han overtok etter Gunder Bengtsson i mai. Han var også assistent for Reidar Vågnes i 2004 og 2005. Vi har trukket ut en vinner: Tommy Endre Øvstegård fra Fiksdal.