carvalho

LISBOA: Fredag ble det kjent at en av Portugals aller mest sentrale spillere, Real Madrid-stjernen Ricardo Carvalho, må stå over mot Norge på grunn av skade.

Real-manager Jose Mourinho har tidligere uttalt at Carvalho er av verdens aller ypperste stoppere, blant annet på grunn av sine lederegenskaper. Derfor skulle man tro landslagsspillerne senket skuldrene noe med Carvalho på sidelinjen.

Men John Carew — som har vært offensiv i uttalelsene hele uken - synes tvert om det er dumt at Carvalho ikke spiller.

- Nei, jeg synes ikke det er noen god nyhet. Jeg har alltid likt å møte ham og kunne tenke meg det også i morgen, sier Carew til adressa.no

Les også:

De to har møttes flere ganger i Premier League, og Carew avviser at det er noe taktisk utspill. Han mener han har hatt et bra tak på stopperen.

— Det har i hvert fall gått bra før. Han er en stopper som har "passet meg fint".

Gamsten: "En halv spiller"

Spissen har måttet tåle spørsmål om formen etter en vårsesong uten altfor mye spilletid i Stoke. Alt tyder imidlertid på at han starter kampen, sammen med blant andre Morten Gamst Pedersen. Heller ikke Gamsten er sikker på om det er noen stor forskjell å møte Portugal med og uten stopperen han for en tid tilbake møtte så mange ganger for Blackburn mot Chelsea.

— La oss si at han utgjør en halv manns forskjell da, smiler Gamst - før han fortsetter.

— Han er helt klart en veldig god midtstopper. Men jeg tror ikke erstatteren er særlig dårigere. De har mye gode folk å sette inn.

- Uenig med Mourinho

Drillo er selv opptatt av kollektivet Norge. Og dermed også mest opptatt av kollektivet Portugal. Det være seg om man snakker om Ronaldo, Nani - eller Ricardo Carvalho.

- Spiller for spiller er det jo slik at vi er et hakk dårligere enn Portugal. Men jeg er mest opptatt av lagene - ikke enkeltspillerne.

— Men jeg er ikke enig med Mourinho som mener han er av verdens beste. Derfor tror jeg ikke det blir rare forskjellen med og uten Carvalho, sier Drillo til adressa.no

Klokken 22.00 norsk tid i morgen får vi svaret på Portugal med og uten sin store hærfører i midtforsvaret. Da blåses det i gang på nasjonalarenaen i Lisboa.