SPANIA-NORGE 3-0

Spania vant fullt fortjent mot Norge lørdag, og sikret seg dermed finaleplass i U21-EM. Men Spanias U21-landslagstrener Julen Lopetegui roste Norge etter kampen.

— Jeg kjenner Norge godt, og de spiller med hjertet. Men de har også kvalitet. Fysisk og taktisk er de et av de beste lagene i denne turneringen. De hadde en ekstra hviledag, og i andre omgang spilte de veldig bra. De har gode spillere, sier Lopetegui til uefa.com.

Roser Nyland

Lopetegui var blant dem som lot seg imponere av Norges keeper Ørjan Håskjold Nyland, som lenge holdt Norge inne i kampen.

- Vi hadde mange sjanser til å score i første omgang, men keeperen deres var veldig god og gjorde flere utmerkede redninger, sier Lopetegui.

Nå er det bare Nederland eller Italia, som møtes i den andre semifinalen, som kan hindre at Spania vinner sitt andre U21-EM på rad.

— Vi føler laget spiller på samme måte som de som vant i 2011, men bare noen av spillerne var med den gangen, så vi er fornøyde med den nye generasjonen. Vi kommer til å forberede oss, slappe litt av, trene mye og være så klare som mulig for finalen, sier Lopetegui.