For å reklamere for et ølmerke skal han nå svømme over Den engelske kanal, skriver nettstedet til Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb.

Reklamestunt

I et videoklipp som ble lagt ut på nettet sist uke, sier franskmannen at han har en kunngjøring å komme med:

Jeg, Cantona, vil svømme over Den engelske kanal til Britannia, dersom dere erenige med meg i at Kronenbourg harverdens beste øl.

Cantona, som mange vil huske for et «kung-fu-spark» mot en Crystal Palace-tilhenger i 1995, uttaler at han vil trekke i svømmedrakten dersom 10.000 mennesker sier seg enige i hans ølpreferanse.

Ifølge Manchester Evening News skal Cantona nå ligge i trening for å kunne vise verden at han er i stand til å krysse kanalen som er vel 30 kilometer på det smaleste.

Fikk samfunnstjeneste

Cantona ble med sin oppbrettede draktkrage, og sine kontroversielle påfunn på og utenfor banen, en kultfigur blant fotballfans. Franskmannen vil også bli husket for sine kryptiske kommmentarer på pressekonferansen etter sitt «kung-fu-spark»:

« Når måkene ... følger etter tråleren ... er det fordi de tror ... at man vil kaste sardiner ... ut i havet ». Deretter reiste han seg og gikk, til journalistenes store forundring. Han ble idømt 120 timers samfunnstjeneste for sparket, og fikk over et halvt års karantene av FA.

I sine fem år i Manchester United, var Cantona med på å ta hjem fire Premier League-titler og to FA-cup-pokaler. «Eric the king» spilte også for Leeds United, men kom på kant med sjefen Howard Wilkinson. Salget av «bråkmakeren» Cantona til Manchester United ble av mange sett på som en av de største ledelsesfeilene i klubbens historie.