Spania 3-0 Tyrkia

Alvaro Morata headet inn 1-0 etter 34 minutter. Ikke lenge etter utnyttet Nolito elendig tyrkisk forsvarsspill.

Han skled nesten ballen inn til 2-0. Med det er han Spanias 35. spiller med EM-scoring.

Morata slo så inn 3-0 like etter pause, men den skulle muligens vært annullert på grunn av offside i forspillet.

Dermed var mesterskapets første tremålsseier et faktum.

– Jeg er glad for seieren og målene. Jeg har sett Spania spille mange ganger, men nå fikk jeg være med, sa Morata til TVE.

– Er dere favoritter nå?

– Vi tenker ikke på det. Vi har det bare gøy ute på banen, og det tror jeg tilskuerne ser.

Tittelforsvarer Spania står også uten baklengsmål på 180 minutter. Spanjolene er oppe i 14 kamper på rad uten tap i EM (elleve seirer og tre uavgjort).

Rekord?

Ingen lag har vunnet EM eller VM tre ganger på rad. Nå er Spania allerede sikret åttedelsfinale og med mulighet til å klare den ettertraktede trippelen. De vant EM både i 2008 og 2012. Gerard Piqué avgjorde med et sent mål mot Tsjekkia. Seks poeng av seks mulige betyr at avansementet til cupspillet allerede er klart.

Tyrkia gikk på sitt annet tap på få dager. Det ble 0-1 for Kroatia i åpningen.

Trener Fatih Terim var rasende etter fredagens andre baklengsmål. Han slengte en vannflaske i bakken, men den ville opp igjen og ga dermed Terim en dusj.

Dramatikk

I den andre kampen i gruppen spilte Kroatia og Tsjekkia 2-2. Kroatene ledet 2-0, men det ble dramatisk både på og utenfor banen mot slutten.

Kroatia-fans kastet flere bluss inn på gresset noen minutter før slutt. Kampen ble stoppet en periode.

Kort etter at spillet kom i gang utlignet Tsjekkia på straffe. Det gjør at puljen åpnet seg opp før siste runde tirsdag (Kroatia-Spania og Tsjekkia-Tyrkia).

Kroatia kommer trolig til å straffes etter skandalen. Det var også slåsskamper mellom Kroatia-fans på tribunen.

Stjernen Luka Modric er lårskadd og uaktuell til Spania-kampen. (©NTB)