MALMÖ: Han ville mer enn noen annen, kampen betydde mer for ham enn noen annen. Og det ble en kveld Zlatan Ibrahimovic aldri vil glemme.

Først ble han buet ut da han entret banen til oppvarmingen sammen med resten av Paris Saint-Germain-laget. Så ble han hyllet på hjerteligste vis da navnet hans ble lest opp av speaker før kampstart. Det lå nok mest følelser i det siste.

Da Zlatan ble byttet ut noen få minutter før slutt, var det til stående applaus. «Super-Zlatan» ljomet fra tribuneradene.

— Jeg fikk gåsehud, sier Zlatan om hyllesten, i et intervju vist på Viasat 4.

Jo Inge Berget roser Malmö-fansens Zlatan-hyllest. Her er nordmannen i duell med PSGs Thiago Motta. Foto: TT

— Jeg håper jeg fortsatt har ting jeg kan oppnå, men dette er et stort øyeblikk for meg, for min familie og alle som har vært med meg. Det var her alt begynte, fortsetter han.For denne kalde og regnvåte vinterkvelden i Malmö handlet alt om den storvokste superstjernen fra Rosengård i Malmö.

Før pause var hele Malmös superstjerne anonym. Det var Adrien Rabiot og Angel Di Maria som scoret de to målene som ga Paris Saint-Germain 0-2-ledelse ved pause. Men fire minutter etter hvilen satt den. Fra spiss vinkel satt den borte i langhjørnet.

Den hjemvendte sønnen lot feiringen være. Men følelsene boblet nok inne i gutten fra Rosengård.

«Je Suis Paris»

Sikkerhetsoppbudet var enormt utenfor stadion før matchen. Politi og vakter over alt. Paris Saint-Germain, for anledningen i sine spesialdesignede drakter for å hedre terrorofrene i Paris, skulle både føle seg og være trygge i Sør-Sverige.

Inne i sentrum av byen ble det solgt t-skjorter med Zlatan på, hans parfyme, bøker, skjerf og drakter.

Kvelden i forveien lyste en gedigen Z opp toppen av det 190 meter høye landemerket Turning Torso for å ønske Zlatan velkommen hjem.

Fikk være kaptein

PSG-kaptein Thiago Silva lot Zlatan bære kapteinsbindet for anledningen. En fin gest. Og inne i spillertunellen rett før spillerne entret banen sto Zlatan side om side med sin tidligere lagkompis fra ungdomsårene i Malmö FF, markus Rosenberg.

Kaptein for hvert sitt lag i en Champions League-kamp i begges hjemby. Det kommer de nok til å huske en god stund begge to. De smilte og lo.

Men smilene stivnet raskt hos de blåhvite. For allerede før det var spilt tre minutter satt den første bak Johan Wiland i MFF-målet. Oppspill på Zlatan, tilbake på kant, innlegg, heading i mål. Adrien Rabiot målscorer.

To kjappe og game over

Ti minutter senere satt nummer to. Denne gang Angel Di Maria. Zlatan igjen med i regirommet. Elegant vending og flikk ut til venstre. Innlegg, avslutning og i realiteten game over.

Hjemmelaget hadde ballen en del og forsøkte å spille hull på Laurent Blancs stjernegalleri. De skapte også ålreit med farligheter foran gjestenes mål. Men det ble bare nesten. Til Åge Hareides frustrasjon der han trasket frem og tilbake foran egen innbytterbenk. PSG er og blir et bedre lag. Enkelt og greit.

Jo Inge Berget dro seg lekkert fri og kom alene med PSGs keeper halvveis i 1. omgang. Men avslutningen ble reddet av keeper Trapp. Litt symptomatisk for kvelden. Markus Rosenberg satte straffesparket MFF ble tildelt etter en time i stolpen og ut. Det var den kvelden.

En grei kveld på jobben

Hva så med kveldens hovedattraksjon?

Jo da, Zlatan var der. Lurte på offsidelinjen. Mye involvert i det oppbyggende spillet. Bevegelig. Og brutalt sterk i duellene. Svensken ville så gjerne vise seg frem for gamle venner 14 år etter at han forlot byen.

Men han trengte en omgang på å lete frem magien. Og det var vel strengt tatt den eneste gangen han var i nærheten av det magiske. Da han scoret mot klubben eventyret startet i. Det ble en helt grei kveld på jobben.

Før kampen drømte han om å score tre mål og bli hyllet av hele stadion før og etter kampen. Det ble med det ene målet.

Scoringen var ikke det viktigste, innrømmet superstjernen senere.

— Jeg ville bare spille kampen og nyte den, at jeg fikk score mål spilte mindre rolle, sier han.

Fikk stående applaus

Angel Di Maria la på til 0-4 halvveis i 2. omgang. Innbytter Lucas prikket et frispark til 0-5. Paris-laget cruiset inn seieren og videre avansement i Champions League. Som forventet.

Magnus Wolff Eikrem kom inn for hjemmelaget etter en time, men denne kvelden havnet alle i skyggen av bortelagets nummer 10. Da han forlot banen fem minutter før slutt reiste alle seg inn på Swedbank Stadion og takket ham av banen. Zlatan svarte tilbake. Det øyeblikket glemmer han aldri.

Den norske landslagsspilleren Jo Inge Berget var tett på det som var en veldig spesiell kveld for Fotball-Sverige. Berget roser Malmö-supporterne.

— At Zlatan fikk den applausen da han ble byttet ut, har han gjort seg fortjent til. Det var fint gjort, sier Berget til Aftenposten.

Berget hadde en stor mulighet i første omgang, men var ikke i stand til å forhindre at et knusende Malmö-nederlag.

— Det er litt flaut, det blir litt mye, sier Berget om sluttresultatet.

Malmö-profilen Markus Rosenberg, en tidligere lagkamerat av Zlatan Ibrahimovic, mener sluttresultatet la en demper på kompisens hjemkomst.

— Det var fantastisk før kampen, men når kampen ble som den ble, var det ikke gøy for noen, bortsett fra Paris, sier Rosenberg i intervjusonen etter kampen.

PS! 21 supportere fra Malmö og PSG ble arrestert i forbindelse med bråk på Stortorget i forkant av kampen. Det var nettopp der Zlatan hadde punget ut med rundt en kvart million kroner for å gi Malmö-folket gratis fotballfest.

Da dommeren blåste av oppgjøret sang Malmös supportere «Vi elsker Zlatan».