Barcelona tapte 0-1 borte mot Real Sociedad og har takket være tre kamper uten seier igjen skapt spenning i gullkampen i La Liga.

Mikel Oiarzabal ble matchvinner for Real Sociedad med sin scoring etter fem minutter. Barcelona klarte aldri å finne veien til nettmaskene, noe som betyr at laget har spilt tre kamper i serien på rad uten seier (2-2 mot Villarreal, 1-2 mot Real Madrid og 0-1 mot Real Sociedad).

Det igjen betyr at det er spenning i gullkampen. Barcelona topper med 76 poeng, men like bak følger nå Atlético Madrid med 73 poeng og Real Madrid med 72 poeng.

– Kampen startet så ille som den kunne. Vi spilte veldig dårlig i første omgang, sa Barcelona-trener Luis Enrique.

– Jeg synes ikke vi fortjente å tape, men vi leder fortsatt.

Målrekord for Ronaldo

Med sin scoring i 4-0-seieren mot Eibar satte Cristiano Ronaldo inn sitt 30. ligamål for sesongen. Det er sjette sesong på rad at Real Madrid-stjernen når 30 mål.

Ronaldo er den første spilleren i Europas fem beste ligaer (Spania, Frankrike, England, Italia og Tyskland) som har scoret 30 seriemål eller flere i seks sesonger på rad.

I tillegg til scoring hadde Ronaldo også to målgivende pasninger mot Eibar: Først til Lucas Vázquez på 2-0, og så til Jesé Rodríguez på 4-0. Real Madrid slo tilbake etter å ha gjort en ytterst dårlig figur i 0-2-tapet for tyske Wolfsburg i mesterligaen.

Trener Zinédine Zidane hvilte lørdag flere førstelagsspillere for å holde dem klare til tirsdagens returoppgjør mot det tyske laget. Gareth Bale, Marcelo og Toni Kroos ble sittende på benken hele kampen, mens Karim Benzema, Luka Modric og Keylor Navas ikke var i troppen.

Det betydde lite, for Eibar ble likevel for små på Santiago Bernabéu. James Rodríguez scoret kampens første mål allerede etter fem minutter, og alle Real Madrids scoringer kom i den første omgangen.

Atlético-seier

Byrival Atlético Madrid gjorde jobben i bortekampen mot Espanyol. Pape Kouli Diop ga vertene ledelsen etter 29 minutter, men Fernando Torres utlignet etter 35 minutter. Antoine Griezmann snudde kampen med sin 2-1-scoring etter 58 minutter og etter 89 minutter punkterte Koke kampen til 3-1. Betis vant 1-0 hjemme mot Levante i den siste kampen lørdag. Ruben Castro avgjorde kampen med sin scoring etter 82 minutter. Betis ligger på 12.-plass med 37 poeng, mens Levante er helt sist i La Liga med 25 poeng. Laget har fem poeng opp til trygg grunn.