Det melder spanske sportsaviser søndag.

Mourinho sa lørdag at han er frustrert over at Real Madrid ikke ville la ham ta et vikaroppdrag for å få det portugisiske EM-toget tilbake på skinner i oktoberkampene.

Portugals fotballforbund har luftet et forslag om å la suksesstreneren lede landslaget i EM-kvalifiseringskampene hjemme mot Danmark 8. oktober og borte mot Island fire dager senere.

– Jeg forstår ikke hvorfor Real Madrid ikke lar meg lede Portugal når jeg ikke kommer til å ha noe å gjøre i Madrid. Jeg kommer til å ha ni dagers ferie i Madrid mens det er landslagspause, sa Mourinho til portugisisk TV.

– Jeg er trist over at jeg ikke får lede landslaget mitt, men jeg har ikke rett til å kreve dette av Real Madrid. Det er en vanskelig situasjon.

– Ikke vår skyld

Real Madrids direktør Jorge Valdano rykket raskt ut da spanske medier plukket opp kommentarene.

– Det har ikke kommet noen offisiell forespørsel fra Portugal, så vi har ikke tatt stilling til hva vi mener om det, sa han.

– Portugals fotballforbund ringte vår klubbpresident Florentino Perez, men bare for å si at de har slått fra seg tanken. Dermed tenkte vi at saken var ute av verden.

Valdano sier det er naturlig at Mourinho ønsker å hjelpe landet sitt.

– Men det er ingen grunn til å klandre noen i klubben, sa han.

Velger Bento

Ifølge spanske aviser kommer tidligere Sporting Lisboa-trener Paulo Bento til å undertegne en toårskontrakt som Portugals nye landslagssjef.

Portugal sparket nylig landslagssjef Carlos Queiroz, som var utestengt et halvt år etter at han skjelte ut dopingjegere i oppkjøringen til VM. Uten Queiroz på trenerbenken tok Portugal bare ett poeng i de to første EM-kvalifiseringskampene mot Kypros (4-4) og Norge (0-1).

(©NTB)