– Min siste kamp er den jeg har drømt om. Det er vakkert å avslutte med finalen, med en sjanse til å bli verdensmester. Dette VM er kronen på verket for meg , sier han til De Telegraaf.

I de to siste cuprundene har nederlendere som ikke akkurat er kjent for hodestyrke løpt jublende og klappet seg på hodet etter å ha scoret vinnermålet med et nikk. Først var det Wesley Sneijder mot Brasil, så Arjen Robben mot Uruguay. Blir det Giovanni van Bronckhorsts tur til å klappe seg på hodet søndag?

For to år siden satte Zinedine Zidane karrierepunktum som kaptein i VM-finalen. Han avsluttet med et hodestøt som ikke ga ham ære, men utvisning. Van Bronckhorst vil ha en bedre avskjed.

– Alt er opp til oss selv, sier mannen som scoret et drømmemål i semifinalen mot Uruguay.

Urokkelig

Venstrebacken bestemte seg allerede før VM. Selv om han har vist at han fortsatt holder mål, er han ikke til å rikke. Søndag kveld har han spilt ferdig.

– Jeg lar meg ikke overtale, ikke om en klubb av Chelseas kaliber skulle melde seg. Det har vært gøy, men nå er det nok.

Først vil han gi alt for å sikre Nederlands første VM-tittel. Det gjør han mot et spansk lag hvor han har flere venner etter fire år som Barcelona-spiller.

– Jeg har fortsatt mye kontakt med Carles Puyol, Andrés Iniesta og Xavi. Under hele turneringen har vi ønsket hverandre lykke til, og nå får de være med på avskjedskampen min , sier han til De Telegraaf.

Tette bånd

Særlig tette er båndene til Puyol.

– Vi delte rom når vi bodde på hotell, og vi var en del sammen også på fritiden. Vanligvis er Carles en rolig fyr, men på banen forandrer han seg fullstendig. Han blir til en gladiator , sier «Gio».

Van Bronckhorst har stor respekt for finalemotstanderen.

– Det er et lag som behersker alle spillets faser, men pasningsspillet er deres største våpen. Det gjelder også for oss. De er et spillende lag, og det passer oss bra, mener han.

– Hvorfor vi vinner? Fordi vi er optimalt forberedt, fysisk og mentalt. Vi vet at vi alltid kan score, og det har hjulpet oss over mange vanskeligheter. Og vi har faktisk en følelse av at vi ikke kan tape , sier van Bronckhorst.

(©NTB)