De sa det ikke var mulig. Men Bayern München kopierte Tysklands resultat i VM-semifinalen mot Brasil.

Tyskerne kjørte over Roma på Stadio Olimpico, vant hele 7-1, og skapte samtidig jubel i Manchester.

Dette resultatet passet Manchester City, som kun klarte 2-2 borte mot CSKA Moskva tidligere i kveld, utmerket.

Nå blir det ren «finale» mellom Roma og Manchester på Stadio Olimpico om hvem som slår følge med Bayern München til åttendedelsfinalene i Champions League.

Men da Sky Sport Italia snakket med Bayern-sjef Pep Guardiola etter kampen, var han ikke enig i at laget hans var overlegne motstanderen.

SLIK STARTET DET: Arjen Robben scoret kampens første mål. Det var ikke siste gang Romas keeper Morgan De Sanctis skulle fortvile. Foto: NTB scanpix

Reporteren til Sky Italia spurte om Bayern Münchens stil kunne minne om totalfotballen i Nederland på 70-tallet.— Det er å overdrive. Vi fikk et tidlig mål og kunne roe oss litt da Arjen (Robben) scoret, så presset vi Roma. Vi liker å ha ballen og slå til når vi har muligheten. I München om to uker (i returkampen) kommer vi til å se at det ikke er så stor forskjell på lagene. På 20 minutter hadde Roma tre eller fire klare målsjanser, det gjør at vi må forbedre oss, sier han.

Ble kledd nakne

Det var kun én ting som skapte problemer for Bayern München under Roma-besøket: Trafikken i «den evige stad».

Trafikkork gjorde at tyskerne ankom Stadio Olimpico 55 minutter før kampstart, nesten en time senere enn planlagt.

Men resten av kvelden ble ren enveiskjøring der Bayern München ydmyket vertskapet.

– En slik kveld må vi tillate oss å nyte, men la oss beholde beina på bakken og jobbe videre, sa Arjen Robben.

Roma-trener Rudi Garcia uttalte før kampen selvsikkert at laget hans ikke hadde noe å frykte, men han opplevde et fryktelig déjà vu. For to år siden slapp hans Lille inn fem mål på en omgang mot et Bayern München-lag på vei mot mesterligatriumf.

– Dette var først og fremst min feil. Vi er fortsatt på 2.-plass i gruppen og har sjanse til å gå videre, men dette viste hvor mye vi har å gjøre for å matche de beste, sa Garcia.

MÅLRIKT: Romas keeper Morgan De Sanctis var i en utsatt posisjon mot Bayern München. Foto: NTB scanpix

Roma, som har fått fortjent rosende omtale etter den fine sesongstarten, ble kledd nakne i sitt eget hjem.0-5 etter 35 minutter minnet om VM-semifinalen mellom Brasil og Tyskland, som endte 1-7. Det var en nesten uvirkelig forestilling fra et Bayern-lag som fyrte på alle sylindre fra avspark.

Bayern presset høyt, Roma var under beleiring fra første spark, og det var ikke spilt mer enn ni minutter før Bayern München ledet 1-0 etter en klassisk Arjen Robben-scoring. Nederlenderen skar inn fra venstre og curlet ballen i keeper Morgan De Sanctis' lengste hjørne.

Bayern var best på gjenvinninger, Bayern spilte med et tempo fra en annen verden, Bayern var effektive. Roma var rett og slett i kjempetrøbbel i alle spillets faser.

Målene rant inn

Det tok 14 minutter mellom Robbens ledermål Mario Götzes 2-0-mål.

Deretter rant det bare inn.

0-3 (25): Robert Lewandowski.

0-4 (30): Arjen Robben.

0-5 (35): Thomas Müller på straffespark.

Den tyske giganten ledet så mye at de ikke så noe poeng i å feire scoringene. Ydmykelsen var komplett.

For Roma handlet det om å minimere skaden, om det var mulig.

Det handlet ikke lenger om å berge æren, for den var allerede tapt.

Roma hevet seg

Spørsmålet var om Bayern ville vise nåde.

Det gjorde de til en viss grad. Bayern München viste seg fra en mer menneskelig side, samtidig som Roma hevet seg.

Gervinho kunne scoret både en og to ganger, men på avslutningen drøye kvarteret ut i den andre omgangen vartet Manuel Neuer opp med en kanonredning.

Midtveis i omgangen fikk Roma sin redusering. Og fortjent nok var den signert Gervinho på Roma-spissens fjerde forsøk for kvelden.

Bayern rotet bort ballen, Roma satte fart og Gervinho headet innlegget fra Radja Nainggolan i mål.

1-5. 66 minutter spilt. Men det var fortsatt fryktelig langt frem. For dette hadde Bayern München stålkontroll på.

I stedet var det innbytter Franck Ribery som økte til 6-1 etter et strålende gjennomspill fra Robben.

Da var kanskje ydmykelsen komplett?

Nei da. 10 minutter før slutt ville en annen innbytter være med på leken. Xherdan Shaqiri hadde vært på banen i noen få minutter da han økte ledelsen ytterligere.

1-7! Akkurat det samme resultatet som mellom Brasil og Tyskland.

FAKTA

GRUPPE E

CSKA Moskva (Russland) – Manchester City (England) 2-2 (0-2)

Mål: 0-1 Sergio Agüero (29), 0-2 James Milner (38), 1-2 Seydou Doumbia (64), 2-2 Bebars Natcho (str. 86).

Ingen tilskuere.

Roma (Italia) – Bayern München (Tyskland) 1-7 (0-5)

Mål: 0-1 Arjen Robben (9), 0-2 Mario Götze (23), 0-3 Robert Lewandowski (25), 0-4 Robben (30), 0-5 Thomas Müller (str. 36), 1-5 Gervinho (66), 1-6 Franck Ribéry (78), 1-7 Xherdan Shaqiri (80).

70.544 tilskuere.

GRUPPE F

APOEL Nikosia (Kypros) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Edison Cavani (87).

18.659 tilskuere.

John Arne Riise spilte 50 minutter som innbytter for APOEL Nikosia.

Barcelona (Spania) – Ajax (Nederland) 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Neymar (7), 2-0 Lionel Messi (24), 2-1 Anwar El Ghazi (88), 3-1 Sandro Ramirez (90).

79.357 tilskuere.

GRUPPE G

Chelsea (England) – Maribor (Slovenia) 6-0 (3-0)

Mål: 1-0 Loïc Remy (13), 2-0 Didier Drogba (str. 23), 3-0 John Terry (31), 4-0 Mitja Viler (selvmål 54), 5-0 Eden Hazard (str. 77), 6-0 Hazard (90).

41.126 tilskuere.

Schalke (Tyskland) – Sporting Lisboa (Portugal) 4-3 (1-1)

Mål: 0-1 Nani (16), 1-1 Chinedu Obasi (34), 2-1 Klaas-Jan Huntelaar (51), 3-1 Benedikt Höwedes (60), 3-2 Adrien Silva (str. 64), 3-3 Silva (78), 4-3 Eric Maxim Choupo-Moting (str. 90).

48.493 tilskuere.

Rødt kort: Mauricio (33), Sporting Lisboa.

GRUPPE H

BATE Borisov (Hviterussland) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 0-7 (0-6)

Mål: 0-1 Alex Teixeira (11), 0-2 Luiz Adriano (str. 28), 0-3 Douglas Costa (35), 0-4 Adriano (37), 0-5 Adriano (40), 0-6 Adriano (44), 0-7 Adriano (81).