Sjokket kom lørdag, da Roma la ut en melding på sin nettside om at kontrakten med Kappa blir brutt til sommeren — fire år før den egentlig skulle gå ut.

Grunnene skal være at tøyet Kappa har laget ikke holdt god nok kvalitet, og at leverandøren ikke har maktet å oppfylle det som står oppgitt i kontrakten.

Det er ventet at Kappa vil dra Roma for retten for kontraktsbrudd.

Uansett er dette et kraftig skudd for baugen for Kappa - et selskap som har slitt tungt de siste årene. Vålerenga hadde en del problemer med sine Kappa-drakter, og skiftet til Adidas. Siden den gang har Kappa trukket seg mer eller mindre helt ut av det skandinaviske markedet, og også FC København har jo nå skiftet til Adidas.

Det verste for Kappa er nok likevel at pressemeldingen fra Roma oppgir dårlig kvalitet på tøyet som en grunn til å si opp kontrakten. En slik negativ omtale skal det mye til for å reise seg fra.

Uansett - en av mine favorittdrakter er Roma-drakten fra 2000/2001-sesongen , første sesongen der Kappa laget tettsittende drakter med Lycra i stoffet. Etter det har det vært langt mellom nyvinningene fra Kappa, utenom at de stort sett har laget rene og fine drakter. Riktignok med vel store Kappa-logoer noen ganger...