Brann-spillerne Erik Huseklepp og Håkon Opdal kom begge med i landslagstroppen til kampene mot Sør-Afrika og Finland. Nå er de tatt ut fra første stund til VM-kvalifiseringskampene mot Makedonia og Nederland.

– Det er ikke slik at jeg forventer å komme med på landslaget, men jeg håper jo. Landslagsledelsen har sett hva jeg kan gjøre i serien denne våren, men det gjelder å vise det på samlingen også, sier Huseklepp til bt.no.

Han føler seg på ingen måte etablert på landslaget, og er den første til å innrømme at den omgangen han spilte mot Sør-Afrika var alt annet enn imponerende.

– Jeg kom inn på landslaget bare i fjor høst. Nå satser jeg på å spille meg mer og mer inn. Målet er å være med i hver tropp denne sesongen, sier Huseklepp, som ikke har lyst til å spekulere i hvilken rolle han er tiltenkt i de viktige VM-kampene i juni.

LES OGSÅ: Drillo tok ut Fevang | Nordlie savner gamle elever | — Trodde landslagskarrieren var over

Fornøyd Opdal

Brann-keeper Opdal er fornøyd med sesongens ti første kamper, fra et personlig ståsted.

– Jeg hadde en dårlig retur mot Tromsø, som førte til mål. Men over ti kamper må man regne med at det blir noen feil også. Jeg er ganske fornøyd med sesongen så langt, sier Brann-keeperen.

Han var ikke overrasket over at han var en av tre keepere i troppen.

– Det var kjekt, det. Det er dette jeg har jobbet mot, helt siden jeg kom tilbake fra skade. Jeg fikk være med til Sør-Afrika, og det var nok en fordel for meg at trenerne fikk se meg på nært hold og se hvordan jeg jobber, selv om det nok er spillet for Brann som er det viktigste, tror Opdal.

– En selvfølge

For Brann-trener Steinar Nilsen var ikke landslagsuttaket preget av de helt store bombene.

– Morten Fevang var en overraskelse, men han har gjort det godt som stopper i Odd. For vår del var det omtrent som forventet, sier Nilsen.

Formspilleren Petter Vaagan Moen banker på landslagsdøren, noe Nilsen også er enig i.

– Jeg tror nok at de følger Petter, men han må stabilisere seg på et høyt nivå, også fysisk. Det handler om å være i slag over tid, mener Nilsen.

Det har vært mye snakk om keepersituasjonen de siste ukene. Steinar Nilsen støtter trioen Drillo, Ola By Rise og Frode Grodås i uttaket som nå er gjort.

– Det er et helt korrekt uttak. Til disse kampene trenger de folk som har hatt det flagget på seg før. Det hadde vært veldig feil å ta ut en keeper bare på grunn av et par gode kamper. At Håkon ble tatt ut er den største selvfølge, sier Steinar Nilsen.