Når kun to serierunder gjenstår i Championship er det et ellevilt drama som utspiller seg i toppen:

Både Burnley, Middlesbrough og Brighton står med 87 poeng. De har henholdsvis 33, 32 og 30 plussmål. Bare to av lagene rykker direkte opp, mens nummer tre på tabellen må ut i playoff om en siste opprykksplass.

Mange har lest denne saken det siste døgnet:

I fjor ble et opprykk til Premier League anslått til å ha en verdi på vanvittige 1,4 milliarder kroner, og verdien har ikke sunket nå. Det er en helt annen verden å spille i Premier League enn i Championship, både sportslig og økonomisk.

Burnley i førersetet

Fredrik Ulvestads Burnley ligger best an til opprykk. Laget har på papiret grei motstand igjen – hjemme mot QPR og borte mot nedrykksklare Charlton. En stor fordel for Burnley er det at Middlesbrough og Brighton møtes i siste serierunde. Dermed er det grei skuring for Burnley: Gjør de jobben sin med to seirer er opprykket i boks.

Fikk du med deg denne?

I fjor vår signerte Ulvestad en fireårig avtale med Burnley, som da var i Premier League. Den tidligere Aalesund-spilleren fikk et par kamper i Englands toppdivisjon, men på nivået under har 23-åringen fått lite spilletid med kun to kamper fra start og fem som innbytter.

Også en annen spiller med fortid i Aalesund kan rykke opp. Henrik Bjørdal er riktignok bare i U21-stallen til Brighton, og 19-åringen har til gode å spille for A-laget.

Henrik Bjørdal er inntil videre i U21-stallen til Brighton. Foto: Paul Aizlewood, Brighton and Hove Albion

Kan bli folksomt

Den tredje nordmannen som kjemper om opprykk er Adama Diomande i Hull. De skal ut i kvalifisering, per i dag sammen med Brighton, Derby og Sheffield Wednesday, om den tredje og siste opprykksplassen.

Diomande fikk en dårlig start på Hull-karrieren etter overgangen fra Stabæk. Skader satte ham lenge på sidelinjen, men den siste tiden har den norske landslagsspissen hatt en sentral rolle i Hull-laget. Diomande var uheldig med en straffemiss mot Brentford tirsdag, men Hull vant kampen 2-0.

Skulle det bli opprykk for de tre nordmennene kan det bli mange norske i Premier League neste sesong. Joshua King er der fra før med Bournemouth, mens Alexander Tettey og Norwich kjemper for å unngå nedrykk.

Martin Samuelsen er tilbake i West Ham, mens Håvard Nordtveit etter alt å dømme spiller i Premier League neste sesong. I tillegg kommer Bersant Celina (Manchester City). Brede Hangeland er på utgående kontrakt i Crystal Palace.

PS : Bolton, Charlton og MK Dons rykker ned fra Championship til League One. Wigan er så godt som klar for opprykk til Championship.