Norge videre i Davis Cup

Casper Ruud og Viktor Durasovic førte Norge greit videre til neste runde i Davis Cup tennis. Bortekampen mot Latvia var avgjort etter to dager.

Publisert:

Casper Ruud (bildet) og Viktor Durasovic ordnet norsk avansement i Davis Cup tennis. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Ruud og Durasovic vant hver sin singlekamp i Jelgava fredag, og lørdag beseiret de sammen den latviske duoen Mikelis Libietis/Martins Podzus i double. Dermed var saken klar.

I single vant Ruud i tre strake sett over Podzus og Durasovic i fire sett over Libietis. Også doublekampen gikk til fire sett før den norske duoen kunne juble for seier 6-3, 7-6 (7-2), 6-7 (5-7), 6-2.

Det var første gang Ruud og Durasovic vant en doublekamp sammen.

– Det var gøy. Vi spilte en god kamp sammen. Vi har lært å kjenne hverandre og var mer offensive enn vi har vært tidligere, sa Ruud til Tennis-Norge.

Les også

Federer gråt av glede etter tennisdrama: - Til å få gåsehud av

– Det var høy klasse over dette. Du ser at de vokser og er vinnerskaller. De har alle forutsetninger, sa lagkaptein Anders Håseth.

Allerede før søndagens avsluttende singlekamper er det dermed klart at Norge spiller ny kamp i april på veien mot et mulig opprykk fra europeisk/afrikansk sone nivå 2.

Motstander blir vinneren av oppgjøret mellom Danmark og Marokko i Aarhus. Danskene leder 2-1 etter å ha vunnet lørdagens doublekamp.

Les også

Casper Ruud var én seier unna å spille mot verdensstjernene: - Bittert å tape

Blir det ny norsk seier 7.-9. april, venter en opprykkskamp i september.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Tennis