— Det er ikke all verdens ekspertise utenfra som er løsningen. Det er vi i spillergruppen i klubben som kan gjøre noe nå, mener Frode Kippe.

I halvmørket, i LSK-hallen på den andre siden av toglinjen til Åråsen stadion, jogget han ut 0-3-nederlaget mot Vålerenga dagen før. De aller fleste hadde fri, inkludert trener Tom Nordlie, men Kippe var på restitusjonstrening.

Etterpå fikk han utfordringen med å sette ord på en av LSKs verste serieåpninger i norsk toppfotball.

— Hva er feil?

— Vi tenker for mye, blir redde for å gjøre feil, og resultatet er at vi blir et dårlig fotballag. I 2. omgang mot Vålerenga, da vi fikk ett mål mot oss, faller vi helt sammen. Vi mangler selvtillit, sier han.

— Har du opplevd en slik seriestart som fotballspiller før?

— I fjor fikk vi to poeng på fem-seks kamper, men det var ikke serieåpningen. Nei, dette er en ny opplevelse, sier Kippe.

Ett poeng etter tre seriekamper. Ett døgn etter tapet mot Vålerenga.

— Hva mener du bør gjøres nå?

— Finspillet og slik vi ønsker å fremstå, har vist seg ikke å fungere. Derfor må vi forsøke å spille litt annerledes, ta noen grep, spesielt angrepsmessig.

— Mot Vålerenga ble Oliver Occean for mye alene på topp. Vi må komme etter med flere spillere for å få mer trøkk i angrepet, og spille enklere fotball, sier Kippe.

"Utenomfotball"

Foran sesongen i år har LSK gått på ski på Skeikampen, og da klubben var på La Manga svettet spillerne rundt på sykkel. Langt fra alt har minnet om at det har vært et fotballag som har forberedt seg til fotballstart.

— Har det vært for mange utradisjonelle sprell?

— Det blir for enkelt å spekulere i slikt nå, og vi har gjort veldig mye likt i forhold til i fjor. Men vi hadde noen dårlige treningskamper i vinter som ikke akkurat har styrket selvtilliten, sier Frode Kippe.

— Er trener Tom Nordlie rett mann til å lede LSK ut av utføret?

— Ja, han sitter trygt og har bra oppbacking fra alle. Det er mange som må ta ansvaret for serieåpningen, ikke bare han. Men det er nå vi må stå rakrygget og ikke grave oss enda dypere ned i problemene.

Kippe innrømmer at det er vanskelig å få tankene over på noe annet.

— Det er ikke bare å skru over en bryter når du kommer hjem til familien etter en slik kamp som mot Vålerenga. Jeg er ikke slik - dessverre. Jeg satt vel bare å så tomt ut i lufta en stund. Men heldigvis går slikt over. Og søndag er det Molde på Åråsen. Vi må begynne derfra, sier LSKs kaptein.

BILDETEKST:

Frode Kippe, Lillestrøm, mener laget må bli enda mer kyniske for å komme på rett spor igjen etter en svak seriestart. FOTO: ARASH A. NEJAD