Fredag for halvannen uke siden var fjorårets Brann-keeper tilbake på Stadion som Sogndal-spiller. Gjensynet ble ikke det beste for Kenneth Udjus. En forferdelig keepertabbe ga 2-0 til Brann da Udjus prøvde å sentre ut til en medspiller. I stedet gikk ballen rett i beina på Bjarte Haugsdal som scoret sitt første seriemål for Brann.

Bedre ble det ikke av at Udjus fortsatt står på Branns lønningsliste som en del av byttehandelen med Sogndal i vinter der Cato Hansen ble med på lasset nordover mens Piotr Leciejewski gikk til Brann.

Brann-trener Rune Skarsfjord spøkte etter seriekampen med at det kanskje var på tide å gi Udjus dobbel lønn...

– Litegrann mobbing har det selvsagt vært, men overraskende lite faktisk. Jeg hadde trodd at det skulle bli mer, smiler Udjus.

– Stort sett har jeg fått positive tilbakemeldinger. Bergensere er trivelige folk, sier sørlendingen til bt.no.

– Tøffere denne gang

Onsdag kveld møtes Brann og Sogndal på ny i Bergen, denne gang er det en plass i cupens kvartfinale som står på spill. Udjus er glad i gamleklubben sin, men kan ikke love flere gavepakker.

– Denne gangen får de gjøre jobben selv. Egentlig var det ganske utrolig at jeg skulle gjøre en slik feil nettopp i Bergen, for slike feil gjør jeg nesten aldri, sier Udjus.

Da Sogndal kjempet om seriepoeng for halvannen uke siden, manglet Brann både Kim Ojo, Rodolph Austin og Erik Mjelde. Men et tannløst Sogndal måtte reise hjem uten poeng.

– I den kampen skapte vi alt for lite. Vi må prøve å være bedre offensivt, noe vi viste at vi kan i den påfølgende kampen mot Haugesund (3-1). Men for all del; det blir en kjempetøff kamp på Stadion, Brann har fått tilbake flere spillere fra sist gang vi møtte dem, sier Udjus.

– Er du ekstra sugen på revansj for din egen del?

– Jeg gleder meg til å spille på Stadion igjen. Men jeg kan ikke si at jeg føler den helt store revansjelysten, sier keeperen.

Drømmer om Brann-retur

Da han forlot Brann i vinter signerte han en kontrakt ut sesongen med Sogndal. Udjus legger ikke skjul på at han håper å vende tilbake til Bergen en gang. Han har beholdt leiligheten i byen.

– Jeg har kjempelyst til å spille for Brann igjen. Det er en flott klubb, og jeg har mange venner i byen, sier sørlendingen.

Også Cato Hansen var uheldig i gjensynet med Brann sist, da han hadde en grov feilpasning før Branns ene mål. Den tidligere Brann-spissen var en av Sogndals beste spillere i den neste kampen mot Haugesund. Kampen mot Molde i helgen sto han over av familiære årsaker, men i morgen kveld er jærbuen tilgjengelig igjen for Harald Aabrekks lag.

Eirik Bakke står over kampen. Han måtte gi seg på grunn av smerter i kneet mot slutten av første omgang mot Brann, og han skal bruke de neste ukene på å bli helt frisk.