- Vi spiller en dårlig kamp, igjen

Joona Toivio og Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med det laget presterte mot Sogndal.

Publisert:

IKKE FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær og Joona Toivio etter kampen i Sogndal. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

  • Lasse Tomren
Denne artikkelen er over fire år gammel

SOGNDAL — MOLDE 4-3

"Imponerende!" Slik lød Eirik Bakkes dom over eget lag etter sjumålsthrilleren mellom Molde og Sogndal på Fosshaugane Campus lørdag kveld. Det samme kunne ikke Molde-manager Ole Gunnar Solskjær si om sitt mannskap.

— Det er ikke godt nok, vi taper jo fotballkampen, men det er en gjeng som vil så gjerne, du ser det jo på slutten. På scoringene til Singh, man håper jo på et mirakel på slutten, sa Solskjær til TV 2 etter kampen.

Les også

Molde tapte syvmålsthriller

Høge skuldre

Molde-laget gjorde det vanskelig for seg selv og hang ikke med i åpningsminuttene mot Sogndal. Allerede etter to minutter slapp laget inn et billig mål etter et hjørnespark. Igjen lå Molde under i åpningsminuttene på bortebane.

— Spillerne kjenner på tapet mot Viking og har spilt med høge skuldre, sa Solskjær til TV 2 i pausen.

Om det var lavere skuldre eller et par spissbytter og litt endring i formasjon vites ikke, men Molde kom mer til i andreomgang og kampen var mye jevnere etter pause. Sogndal serverer riktignok en ny kalddusj rett etter pause, men Molde-laget får etablere angrepsspill og kommer til flere gode sjanser i løpet av omgangen.

Med få minutter igjen av ordinær tid kunne også Harmeet Singh notere en scoring, og enda en minuttet senere. Ut av intet var det igjen spenning i kampen. Sjumåls-thrilleren var imidlertid avgjort, det ble ikke flere scoringer og Sogndal fikk alle poengene. Fortjent vil nok de fleste mene.

- Dårlig kamp

— Det er en merkelig kamp, 4-3 borte mot Sogndal. Det føles ut som om alt går inn imot. Vi spiller en dårlig kamp, igjen. Det må vi slutte med, sier Joona Toivio til TV 2 rett etter kampen.

På spørsmål om hvorfor Molde igjen starter en bortekamp dårlig svarer kapteinen.

— Det er et godt spørsmål, det har vi tenkt mye på. Vi har startet flere bortekamper på samme måte som i dag, det sitter sikkert i hodet, sier Toivio.

Tobias fikk debuten

Solskjær er enig i at laget ikke leverer lørdag, men finner et lyspunkt.

— Det er et ungt lag, som er inne i en tung periode. Det ene positive, om du ser bort fra målene til Singh, er Tobias (Svendsen red.anm.) når han kommer inn på slutten. Det er en gutt som vil og som slipper seg løs. Det er et stortalent vi kommer til å se mye av. Jeg beklaget at den første kampen hans er 3-4 borte mot Sogndal, men han var positiv, sier han til TV 2. Han innser nå at kampen om gullet er tapt, Rosenborg er for langt foran.

— Medaljekandidat er vi nok, men at Rosenborg er alt for langt foran oss kan vi nok innse. Vi skal jobbe utrolig hardt og godt. Vi skal komme gjennom denne tunge perioden her.

- Må selge

Molde-manageren ble lørdag møtt med kritikk for salg av spillere i sommer, etter kampen forsøkte han å forklare situasjonen.

— Supporterne er litt sliten eller lei av at vi selger spillere og ikke kjøper. Men spillere som Fredrik, Martin og Moi er spillere vi har hentet gratis og kommer ikke fra Molde. De er vanskelig å holde på når de store tilbudene kommer. Så er vi også slik stilt at vi må selge, budsjettmessig. Det prøver jeg å forklare. Så jobber vi også knallhardt for å hente nye folk, som Fredrik Brustad som er spilleklar snart. I tillegg håper vi å få inn en en eller to til som kan hjelpe til, spesielt kanskje fremover på banen med litt fysikk og kraft, for nå er det lite av det.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Sogndal