Norges Fotballforbund fikk massiv kritikk for sitt standpunkt før FIFA-valget. Først onsdagskvelden 23. mai — seks dager før valget - utelukket fotballpresident Yngve Hallén at de ville stemme på Blatter.

NFF ble anklaget for å være uklare og vinglete, men de fikk også støtte. I en kommentar for Aftenposten skrev redaktør og kommentator Per Anders Madsen at taktikken ikke nødvendigvis var uklok. Les hva Madsen mente her.

Siden har NFF riktignok vært klokkeklare i sin kritikk av det sittende FIFA-regimet.

Nå har imidlertid NFF fått seg et skudd for baugen i standpunktet for hvem som bør lede internasjonal fotball.

I et intervju med Bergens Tidende 29. august var nemlig Yngve Hallén helt klar på at Michel Platini har Norges støtte.

— Det viktigste han må gripe fatt i er å skape tillit til at FIFA tar problemene på alvor. Uten den tilliten er det umulig å få gjort noe som helst. Jeg tror Michel Platini kan skape den tilliten, sa fotballpresident Yngve Hallén.

Platini, hvem er han? Les bakgrunnsartikkelen om UEFA-presidenten her.

Skal ha mottatt 17,5 millioner

Nå er imidlertid også Platini i ferd med å for alvor bli dratt inn i FIFA-skandalen.

I pressemeldingen fra den sveitsiske statsadvokaten fredag, der hovednyheten var at Sepp Blatter er siktet, kom det nemlig frem at Platini også kan være innblandet.

Blatter mistenkes for en illojal pengeoverføring på 17,5 millioner kroner til UEFA-president Michel Platini, på FIFAs regning. Denne pengeoverføring skal ha vært for arbeid gjennomført mellom januar 1999 og juni 2002. I et intervju med Aftenposten etter at nyheten sprakk, uttaler Hallén at «den eneste måten» å gjenreise tilliten til FIFA er at «man kommer til bunns» i korrupsjonssakene.

Fotballpresidenten er imidlertid mer ordknapp om mannen han erklærte sin støtte til i august.

- Hva tenker du om at UEFA-president Michel Platini også dras inn i saken?

— Vi må avvente disse tingene, det har nettopp skjedd. Vi har bare informasjon fra media på dette.

Den engelske forfatteren Keir Radnedge følger internasjonal idrettspolitikk tett på sitt nettsted keirradnedge.com. Han er usikker på hva som nå vil skje med Platini.

— Jeg vet ikke, det er ikke klart. Han har blitt nevnt i pressemeldingen fra statsadvokaten, men det er sannsynlig at den etiske komitéen vil suspendere både Blatter og Platini, sier Radnedge til Aftenposten.

I en stor artikkelserie har vi tatt for oss FIFA. Dersom du vil sette deg ytterligere inn i den skakkjørte organisasjonen, anbefaler vi disse sakene:

Tidligere NFF-president: - FIFAs etiske komité var meningsløs.

Sveits: Derfor er det idrettspampenes Mekka.

Den oppsiktsvekkende avtalen: Slik fikk Blatter Putin til å endre russiske lover.