Liverpool-forsvarer kan bli kåret til «årets spiller»

Virgil van Dijk, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo kan få prisen «årets spiller» av UEFA.

Publisert: Publisert:

Liverpools Virgil van Dijk er én av tre som er nominert til prisen årets spiller av UEFA. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix.

  • NTB

Vinneren offentliggjøres under mesterligatrekningen 29. august.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) opplyser torsdag at det enten blir Liverpools Virgil van Dijk, Barcelonas Lionel Messi eller Juventus-spiller Cristiano Ronaldo som får prisen.

UEFA holder kortene tett til brystet om vinneren fram til utdelingen 29. august. Da trekkes mesterligaens gruppespill.

Van Dijk var en klippe i Liverpool-forsvaret da klubben vant mesterligaen forrige sesong. I tillegg storspilte han for klubben og ble kåret til årets spiller i Premier League. I april stakk den 28 år gamle nederlenderen av med spillerforeningen PFAs gjeve pris som årets spiller i engelsk fotball.

Les også

Liverpool-nykommer sikret sesongens første trofé: – Helt uvirkelig

Les også

Liverpool-stjerne hylles for denne gesten: – En fenomenal person

Messi vant den spanske ligaen med Barcelona, samt den spanske supercupen. Argentineren ble også toppscorer i mesterligaen forrige sesong med sine ti mål på tolv kamper. Han scoret 34 mål på 36 kamper i La Liga.

Ronaldo vant blant annet nasjonsligaen med Portugal og ble turneringens toppscorer. I tillegg vant han Serie A og den italienske supercupen med Juventus. I tillegg var han nominert til Gullballen.

Publisert: