På en Brann Stadion som badet i sol møtte serietoer Brann serieleder Mjøndalen. Og selv om det har sett veldig lyst ut for hjemmelaget så langt denne sesongen, var bakteppet før kampen bekmørket for rødtrøyene.

For vi må tilbake til 1992, da det het Tippeligaen, sist Brann stakk av med full pott mot Mjøndalen. Siden den gang har lagene møttes elleve ganger.

Kanskje var det nettopp den historikken Brann-trener Eirik Horneland assistent Erik Huseklepp brukte som motivasjon før kampen, for fra første spark dominerte Brann kampen, og til slutt sto det 7–0 til hjemmelaget.

– Ekstremt deilig. Jeg har vært spiller her selv og jeg har ikke vunnet mot Mjøndalen. Så det var utrolig deilig. Jeg tror det er mange i kubben som har irritert seg over den greien der, nå er vi ferdig med den, sier Huseklepp til Discovery+.

Det første steget mot en etterlengtet seier kom etter elleve minutter.

På corner fra høyre ble det ping-pong inne i feltet. Ballen landet hos Sivert Heltne Nilsen som fikk sendt den inn i bena på to Mjøndalen-forsvarere som ikke kunne gjøre annet enn å forsøke og klarere. Det endte med en lissepasning til Andreas Skovgaard som satte inn 1–0.

Resten av omgangen besto av en kanonade av Brann-sjanser som Mjøndalen slapp fra med skrekken, og som tilsynelatende ikke gjorde noe annet enn å tenne hjemmelaget enda mer.

For den andre omgangen startet der den første slapp, og med nye forsøk fant Brann veien til nettmaskene. Ikke bare én gang, men seks.

– Når vi angriper med fart og stå stor presisjon som vi gjør, så er i vanskelig å stoppe. Den manglet litt i den første omgangen, men i den andre var den på alle sylindre. Da klarte ikke Mjøndalen å stå imot, oppsummerer Huseklepp.

Først fintet Kasper Skaanes en Mjøndalen-forsvarer på stumpen og vartet opp med en praktscoring fra skrått hold.

Så ruvet Mathias Rasmussen høyest i feltet og stanget inn 3–0.

Horneland svarte med å sette innpå Bård Finne, og han svarte for seg med å score hat trick på de 20 minuttene som gjensto da han ble byttet inn.

STORSEIER: Brann og Bård Finne (her fra kampen mot Sandnes Ulf 16. mai) herjet mot Mjøndalen mandag kveld. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Og da det ikke så ut som det kunne bli verre for Mjøndalen, kom Ole Didrik Blomberg alene med keeper i overtiden og chippet den iskald over målmannen til 7–0.

– Det er forferdelig pinlig å tape så mye. Brann er gode, men at vi skal sprekke opp sånn, det er pinlig, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery+ og fortsetter:

– I den andre omgangen slipper vi inn utrolig enkle mål, de bare gå gjennom laget vårt.

Med den bunnsolide 7–0 seieren kvittet de seg med «spøkelset» som har hengt ved dem siden 1992. Og ikke nok med det, med mandagens seier er det nå Brann som leder Obos, ett poeng foran Mjøndalen, med én kamp mindre spilt.

På ni kamper i årets sesong står Brann med syv seiere og to uavgjort, samtidig har de scoret hele 30 mål.

– Brann er det beste laget i divisjonen, de kommer til å vinne, konkluderer Hansen til Discovery+.