Naby Keïta roet nervene til Liverpool-fansen etter 19 minutter. Og de nervene skal antageligvis ikke undervurderes når Liverpool ikke kan avgi poeng før Manchester City eventuelt gjør det innen 22. mai dersom de skal vinne ligagull.

Målet kom da Diogo Jota spilte gjennom til Keïta som dro keeper bort og vekk, og satte ballen mellom noen Newcastle-spillere og i mål. På den stjernespekkede Liverpool-benken jublet Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Thiago og Mohamed Salah.

Etter kampen løp Klopp ut på banen til Keïta, la armene godt rundt ham og klemte, og sa noen ord - før Liverpool-manageren tok runden med resten av sine spillere. Han high-fivet også med flere av Newcastle-spillerne.

Newcastle har vært, bak Liverpool, det store formlaget i Premier League de siste månedene, og Liverpool-manager Jürgen Klopp er klar på at det var en stor test som ventet Liverpool i Newcastle.

– Et lag i form, et publikum som har ventet i årevis på skikkelig suksess. Vi kommer her og gjør fem bytter, og med mer eller mindre et nytt oppsett, så prestasjonen i dag var virkelig enestående. Jeg elsket det. Vi kontrollerte kampen på så mange måter, sier Klopp til BT Sport.

VIKTIG MÅL: Liverpool-manager Jürgen Klopp og målscorer Naby Keïta lørdag ettermiddag. Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters

Liverpool har nå tatt hele 40 av 42 mulige poeng på de siste 14 kampene i Premier League, hvor uavgjort borte Manchester City (2–2) er den eneste kampen hvor de har avgitt poeng.

– Vi gjorde fem bytter i dag, men guttene som kom inn presterte veldig bra. Vi trenger det resten av sesongen, sier Liverpool-back Andy Robertson til BT Sport.

– Den eneste planen de hadde var å spille langt opp på høyresiden. Effekten vi fikk fra spillerne som kom fra benken var enestående. Joe Gomez - for en kamp. Naby Keïta - for en kamp. James Milner - for en kamp. Diogo Jota - jøje meg, for en kamp. Og så ser du Andy Robertson i det 93. minuttet, som gjør det løpet, sier Klopp, med henvisning til en viktig takling og påfølgende kontring initiert av Robertson på overtid.

MÅL: Luis Díaz hoppet opp på ryggen til målscorer Naby Keita for å feire Liverpool-mål i 1. omgang. Andy Robertson løper til for å være med, med Diogo Jota delvis skjult bak. Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters

Liverpool tok med seieren over tabelltoppen fra Manchester City, men City svarte med å vinne 4–0 borte mot Leeds lørdag kveld og er dermed ett poeng foran Liverpool før de siste fire serierundene.

Klopp selv påstår at han ikke hadde tenkt «et sekund» på Manchester City før han fikk spørsmålet etter kampen.

– Jeg tenker umiddelbart nå på Villarreal, sier Klopp, om den kampen i semifinaleoppgjøret i Champions League på tirsdag.

VIKTIG TAKLING: James Milner (delvis skjult) startet angrepet som førte til kampens eneste mål med denne taklingen av Fabian Schär. Foto: LEE SMITH / Reuters

Liverpool har et enormt kampprogram igjen før sesongen er over om fire uker. Fra kommende tirsdag skal Klopps menn spille tre enormt viktige kamper på åtte dager:

Tirsdag: Retursemifinale i Champions League mot Villarreal.

Lørdag 7. mai: Tottenham hjemme.

Tirsdag 10. mai: Aston Villa borte.

Deretter venter:

Lørdag 14. mai: FA Cup-finale mot Chelsea.

Tirsdag 17. mai: Southampton borte.

Søndag 22. mai: Wolverhamton hjemme. Siste serierunde i Premier League.

Lørdag 28. mai: Champions League-finale (hvor to av disse fire lagene spiller: Liverpool eller Vilarreal mot Manchester City eller Real Madrid).

Liverpool endte ett poeng bak City i Premier League i 2018/2019-sesongen, noe som igjen kan bli tilfellet denne sesongen.