Det melder storavisene tyske Bild og italienske Gazzetta dello Sport.

Spillerens agent Atta Aneke ønsker ikke å kommentere summer, men forteller til VG overgangen skal gjøres permanent har vært planen hele tiden.

– Det er en flott klubb hvor han trives veldig godt, sier Aneke til VG.

Hauge gikk på lån til den tyske klubben foran årets sesong.

  • Hauge fikk 24 kamper for Milan, seks fra start. 18 av dem serien, fem i Europa League og én i cupen. Det ga fem mål (to i serien og tre i Europa League), samt en målgivende pasning i Europa League.

  • I Frankfurt har det blitt 32 kamper, åtte fra start. 23 av dem i Bundesliga og ni i Europa League. Det har gitt tre mål (to i serien) og to målgivende (begge i serien).

Eintrachts leieavtale (som løper til 20. juni) inneholder ifølge avisene et punkt som gjør at den tyske klubben må kjøpe Hauge dersom plassen i Bundesliga sikres denne sesongen. Det ble oppnådd med 2–2 hjemme mot Hoffenheim lørdag. Hauge spilte 23 minutter som innbytter.

Frankfurt ligger på 9.-plass i Bundesliga med 40 poeng på sine 31 kamper. De har 14 poeng ned til Armina Bielfeld som ligger på 17.-plass.

Milan kan få opp til 100 millioner kroner for Hauge og i tillegg 15 prosent ved et videresalg. Den italienske klubben betalte cirka 45 millioner kroner til Bodø/Glimt da Hauge kom til Italia i oktober 2020.

Hauges karriere skjøt for virkelig fart da han var en viktig brikke i Bodø/Glimt-laget som tok klubbens første seriegull i 2020.