«Campeones» runget utover Etihad Stadium etter Manchester Citys maktdemonstrasjon mot Newcastle.

5–0 og tre nye poeng sender Pep Guardiolas menn et langt steg nærmere Premier League-tittelen når tre kamper gjenstår, og flere medier har langt på vei kronet City til mestere allerede.

– For én uke siden, da vi ledet, var det ingen som sa det, sier Guardiola til beIN Sports, og hevder at ingen ønsker hans lag suksess.

– Alle i dette landet heier på Liverpool. Både mediene og alle andre, fortsetter spanjolen, som også tidligere har hevdet seg motarbeidet og nedsnakket:

Avstanden ned til Liverpool på tabellen er tre poeng når det gjenstår tre serierunder av årets sesong.

– Liverpool har selvfølgelig en utrolig historie i europeiske turneringer. Ikke i Premier League, for de har vunnet én gang de siste 30 årene, lyder et ørlite stikk fra Guardiola, vel vitende om at City har fem seriemesterskap de siste ti årene.

– Det er ikke et problem at folk heller vil at Liverpool skal vinne. Det er normalt. Kanskje har vi flere fans rundt omkring i verden, men her i England er det flere som støtter Liverpool, hevder manageren.

Ifølge Guardiola bunner den påståtte Liverpool-favoriseringen i historiske årsaker. Merseyside-klubben har vunnet 19 ligatitler gjennom sin 129 år lange historie, bare overgått av Manchester United som står med 20 mesterskap.

– Liverpool er, ved siden av Manchester United, det viktigste laget (i England) gjennom historien. Med tanke på titler, arv, historie, dramatikk – mange ting. Men det er ikke et problem. Situasjonen er som den er, sier Guardiola, som har fokus på onsdagens bortemøte mot Wolverhampton.

Liverpool møter Aston Villa allerede tirsdag. I tillegg til de tre poengene, har City et ekstra overtak med fire plussmål mer enn Jürgen Klopp og co.

– Målforskjellen er viktig, helt klart. Vi kan tape en kamp, og de kan vinne en. Forrige uke hadde de en fordel, nå er vi foran. Men de er kapable til å score mange mål i én kamp, advarer Guardiola.