– Det er absolutt ikke den beste følelsen å starte sesongen med.

I et intervju med Sky Sports Italia forteller Sainz om fremtiden når han fra og med neste sesong byttes ut med syv ganger verdensmester Lewis Hamilton.

– Jeg ble ikke skuffet. Jeg har opplevd Ferrari fra innsiden og visste om en del ting. Jeg forberedte meg på dette med teamet mitt med tanke på fremtiden, men jeg vil ikke tenke på noe annet nå enn å gi alt for Ferrari denne sesongen, forteller spanjolen.

– Jeg vet hva jeg er verdt som fører, og jeg holder meg veldig rolig. Gode ting vil skje, men akkurat nå er målet mitt å gjøre det bra med Ferrari, understreker Sainz.

OVERTAR PLASSEN: Lewis Hamilton (t.h.) erstatter Carlos Sainz (t.v.) i Ferrari fra og med neste sesong. Foto: ALI HAIDER / EPA / NTB

Spanjolen ble hentet til Ferrari foran 2021 sesongen på en toårskontrakt, og forlenget med det italienske laget ut 2024, men har vært ansett som annenfører bak lagkamerat Charles Leclerc.

– I løpet av karrieren min har jeg alltid hatt progresjon og forbedret meg hvert år. Selv i år når jeg fyller 30 år føler jeg meg yngre og mer motivert enn noensinne.

– I det øyeblikket jeg tar på meg hjelmen i Bahrain og kommer meg ut på banen, så vil den eneste følelsen jeg har være viljen til å kjøre bedre og bedre, og sikte på å vinne verdensmesterskapet, fastslår Sainz.

  • Formel 1-sesongen begynner med første trening 29. februar i Bahrain. Bahrain Grand Prix går 2. mars.

Rettelse: VG skrev først at Formel 1-sesongen starter 29. mars, 2024. Det riktige er at den starter 29. februar. Feilen ble rettet 8. februar, klokken 11.10.